Mainos

Turvallisuusalan yrittäjä välitti kokaiinia ravintoloihin

Vantaan huumepoliisi on paljastanut Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laajan kokaiinin salakuljetus- ja levitysorganisaation. Kokaiinia on tuotu Suomeen kuriirien kehon sisällä useita satoja grammoja kerrallaan.

Yksi päätekijäksi epäillyistä on suomalainen turvallisuusalan yrittäjä, jonka kautta kokaiinia on kulkenut edelleen Helsingin keskustan ravintoloihin.

- Hänellä on ollut luotettava turvallisuusalan yritys, joka on kouluttanut muun muassa portsareita, kertoo rikoskomisario Jussi Ojala Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on takavarikoinut päätekijän hallusta kokaiinin lisäksi tuhansia euroja rahaa, kaasusumuttimia sekä luvallisen 9 millimetrinen Glock-merkkisen käsiaseen. Päätekijä on tällä hetkellä vangittu.

Luotettavia välikäsiä

Poliisin mukaan kokaiini kulki käyttäjille helsinkiläisiin ravintoihin ja koteihin jatkoille myös muiden luotettavien välikäsien kautta. Heidän joukossaan on poliisin mukaan ainakin yksi tunnettu henkilö, josta poliisi ei tässä vaiheessa kerro enempää.

- Kokaiini kuuluu yleisesti Helsingin katukuvaan, eikä se ole pelkästään "pintaliitoporukan" juttuja, Ojala toteaa.

Kokaiinia tuotiin Suomeen vuoden 2009 aikana useita satoja grammoja kerrallaan. Huume on ollut pakattuna pieniin kananmunan muotoisiin paketteihin, joita on mahdollista niellä ja myöhemmin ulostaa.

Välittäjänä toimineen suomalaisyrittäjän lisäksi neljä henkilöä on edelleen vangittuna. Rikoksesta epäiltynä on kuulusteltu kaikkiaan 15 ihmistä. Juttukokonaisuuteen liittyneet henkilöt ovat Suomen, Kongon, Nigerian, Gambian, Ranskan, Syyrian ja Gabonin kansalaisia.

Organisaation läpi epäillään kulkeneen yhteensä noin 1,5 kg kokaiinia. Katukaupassa tämän määrän hinta olisi noin 150 000 euroa. Poliisi on takavarikoinut tehdyissä kotietsinnöissä kokaiinia noin 20 000 käyttöannoksen edestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.