Mainos

Turvallisuus tärkeää matkakohteen valinnassa

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset valitsevat matkakohteensa kulttuurin, turvallisuuden ja nähtävyyksien perusteella.

Suomalaisista 65 prosenttia valitsee matkakohteekseen paikan, jonka kulttuuri kiinnostaa heitä. Yhtä moni pitää matkakohteen turvallisuutta tärkeänä päätöstä tehdessään.

Terrorismin pelko vaikuttaa eniten lapsiperheiden matkasuunnitelmiin. Lapsiperheiden äideistä 57 prosenttia ilmoittaa terrorismin vaikuttavan merkittävästi perheen lomamatkojen valintaan. Nämä lapsiperheet välttävät matkustamista erityisesti Venäjälle ja Lähi-itään.

Terrorismista huolissaan olevat suhtautuvat keskimääräistä kielteisemmin myös Aasian suosittuihin matkakohteisiin: Kiinaan, Intiaan, Thaimaahan ja Japaniin.

Tutkimuksen mukaan paikallisen kulttuurin ja turvallisuuden jälkeen tulevat nähtävyydet. Niitä pitää tärkeänä runsas puolet. Noin puolet matkustaa sinne, missä on lämmintä ja ostokset edullisia. Matkakohteen trendikkyyttä pitää arvossa vain joka kymmenes.

Australia oli kiinnostavin matkakohde, jonne halusi kolme neljästä suomalaisesta. Kiinnostavimmaksi kaupungiksi kohosi Australian kulttuurikaupunki Sydney, jonne seitsemän kymmenestä suomalaisesta haluaisi matkustaa.

Muut suomalaismatkailijan suosikkikohteet ovat Etelä-Eurooppa, Yhdysvallat, Etelä-Amerikka ja Japani, jotka kaikki kiinnostivat noin kuutta kymmenestä. Kaupunkikohteiden kärkeä ovat Rooma, New York, Pariisi ja Tokio. Rooma, Pariisi ja Venetsia kiinnostavat naisia enemmän kuin miehiä. Tokio ja Shanghai taas kiinnostavat miehiä keskimääräistä enemmän.

Tiedot ilmenevät 19.12.2005-2.2.2006 tehdystä matkailututkimuksesta, jonka toteutti 13/30 Research. Tutkimukseen osallistui 6141 iältään 10-50-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.