Mainos

Turvalliset mullat, siemenet ja taimet kevättöihin

Kukoistava puutarha ja viljelypalstan runsas sato ovat jokaisen kotipuutarhurin toiveena. Onnistuneeseen puutarhanhoitoon tarvitaan laadukkaat ja turvalliset tarvikkeet kuten multa, lannoitteet, siemenet ja taimet.

Multapussin tuoteselosteeseen kannattaa tutustua huolella. Siitä löytyvät mullan raaka-aineet, käyttötarkoitus, koostumus, valmistaja ja mahdollinen maahantuoja. Myös irtomullan mukaan kuuluu tuoteseloste.

Käytä aina tarkastettua siementä ja siemenperunaa. Itävyys on siementen tärkein ominaisuus. Vihannessiemenpakkauksissa on siemenestä kerrottu muun muassa laji, lajike, pakkaaja, siemenluokka ja pakkauksen sulkemisaika. Lisäksi pakkauksessa pitää olla teksti: "EY:n määräysten mukaan hyväksytty kylvösiemen".

Laadukkaista siemenistä kasvaa kukoistava puutarha

Käyttämällä tarkastettua eli sertifioitua siemenperunaa voit varmistua, ettei puutarhaasi kulkeudu perunan haitallisia kasvintuhoojia.

Taimien laatu on ratkaiseva onnistuneelle kasvutulokselle. Hyvät taimet ovat terveitä ja puhtaita eikä niissä saa olla haitallisia tuhoeläimiä, kasvitauteja tai rikkakasveja.

Monivuotisille koristekasvien, hedelmien, marjojen sekä vihannesten taimille on asetettu kauppakelpoisuusvaatimuksia. Kesäkukkia lukuun ottamatta taimitarhakasveilla on aina oltava nimilappu.

Kasvinsuojelu turvaa satoa myös kotipuutarhassa. Rikkakasvien, kasvitautien ja tuhoeläinten torjumiseksi on käytössä erilaisia keinoja aina kitkemisestä biologiseen ja kemialliseen torjuntaan asti.

Lähde: Evira
Kuvat: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.