Mainos

Turvallinen keittiö

Ruoanlaitto vaatii keskittymistä, silti kokatessa välillä roiskuu. Etenkin lapsiperheessä keittiöturvallisuudelle kannattaa uhrata useampikin ajatus. Tyylistä ei tarvitse turvallisuuden nimissä onneksi kuitenkaan tinkiä.

Jo tilankäyttöä suunnitellessa tarkistetaan, että sekä lieden että uunin lähellä on riittävästi laskutilaa kuumille ruoanlaittoastioille. Laitteiden mukana tulevia ohjeistuksia vähimmäisetäisyyksistä tulee aina noudattaa. Liesituuletin sijoitetaan riittävän korkealle liesitasoon nähden: vähintään 65 cm etäisyydelle, kun kyseessä on tavallinen, keraaminen tai induktioliesi ja 70 cm korkeudelle, jos käytetään kaasuliettä. Keittiöön – vaikkapa siivouskomeroon – on hyvä varata myös paikka pienelle sammutuspeitteelle.

Lapsiperheen keittiöön asennetaan liesisuoja, joka pitää pienet sormet poissa keittolevyiltä. Liesitason päälle sijoitetut säätimet estävät lasta napsauttamasta liettä päälle vahingossa. Vetolaatikoita ei kannata asentaa aivan keittotason viereen - lapset saattavat käyttää laatikoiden vetimiä apuna kiivetäkseen liedelle.

Pikkulapsia kiinnostavat kaapit ja laatikot suljetaan turvasalpojen avulla. Kemikaalit ja lääkkeet sijoitetaan riittävän korkealle ja lukon taakse. Mattojen alle voidaan asettaa liukueste, joka suojaa kiireistäkin kokkia liukastumiselta. Ruokapöydän ja työtasojen terävät kulmat voidaan suojata, jotta pikkukokit eivät kolhi niihin päätään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.