Mainos

Turvakampanja: Sähkötyöt kuuluvat ammattilaisille

Turvatekniikan keskus Tukes kampanjoi loppukevään sähkötöiden teettämiseksi ammattilaisilla. Omat säästöjen valossa tehdyt sähköviritykset voivat osoittautua kohtalokkaiksi. Viime vuonna sähköturmissa kuoli neljä ihmistä, ja tapaturmia oli kymmeniä.

Tukesin kaksi ja puoli viikkoa kestävä kampanja alkoi tietoiskuin televisiossa ja lehdissä. Sähköviesti-lehden liitteenä julkaistaan huhtikuussa 8-sivuinen Turvallisuusviesti. Paketti sisältää tietoa ja neuvoja sähköturvallisuudesta. Asiaa painotetaan myös Tukesin internet-sivuilla.

Kampanja korostaa, että sähkötyöt on syytä jättää vain rekisteröityneille alan ammattilaisille ja viranomaisten valtuuttamille tarkastajille. Sähkötarkastus on tarpeellinen, jos kesämökkiä tai asuntoa ei ole tarkastettu vuosikausiin tai asennusten turvallisuutta on syytä epäillä. Tarkastus kannattaa tehdä myös kauppatilanteissa.

Tukesin kevään sähköturvakampanjan taustalla on syksyllä voimaan tullut uusi lainsäädäntö, joka on muuttanut sähkövalvontaa ja korostanut sähköurakoitsijoiden omaa vastuuta asennuksissa. Vapaa-ajan asunnoissa ei enää vaadita kolmannen osapuolen varmennustarkastusta. Omakoti- ja paritaloissa tarkastuspakko jää pois kesäkuun lopussa. Urakoitsijan sen sijaan on tehtävä rakentamilleen sähkölaitteistoille käyttöönottotarkastus.

Turvatekniikan keskus Tukes on turvallisuutta valvova viranomainen ja asiantuntijaorganisaatio. Sähköturvallisuuden lisäksi toimialoihin kuuluvat mm. kemikaali- ja paineastiaturvallisuus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.