Mainos

Turvakamerat ovat vähentäneet taksiväkivaltaa

Kamera löytyy jo useammasta kuin joka viidennestä suomalaisesta taksiautosta. Poliisi toivoo kansalaiskeskustelua taksien turvakameroiden käyttöoikeuksista.

Taksien turvakamerat ovat vähentäneet kuljettajiin kohdistuvaa väkivaltaa Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat.

-Kuljettajaan käytiin käsiksi lähes viikoittain ennen turvakameroita Tampereella. Tapauksia ei ole enää läheskään yhtä usein, Tampereen aluetaksin puheenjohtaja Rauno Moisander vakuuttaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kaikki taksiautot on varustettu kameroilla Tampereen lisäksi Helsingissä, Savonlinnassa ja Lappeenrannassa.

Myös sikäläiset taksijohtajat ovat yhtä mieltä väkivallan vähenemisestä. Lisäksi kameroita on yksittäisissä autoissa ympäri maata. Kamera löytyy jo useammasta kuin joka viidennestä suomalaisesta taksiautosta.

Kameroiden hankintaa perusteltiin aikanaan taksiväkivallan vähentämisellä. Turvakamerat eivät ole kuitenkaan poistaneet kokonaan väkivaltaa eivätkä ryöstöyrityksiä. Yksittäisiä tapauksia on ollut niin Helsingissä, Tampereella kuin Lappeenrannassakin.

Poliisi käyttänyt kuvia melko vähän

Poliisi on käyttänyt kuvia kaikkiaan varsin vähän. Helsingin poliisi on pyytänyt reilun vuoden aikana viitisen kertaa taksikuvia nähtäväkseen. Savonlinnan poliisi ei ole tarvinnut taksikameran kuvia vielä kertaakaan.

Tampereen poliisi on alkanut käyttää matkustajien kuvia myös muiden kuin taksirikosten selvittelyyn.

Rikosylikomisario Ilkka Laasanen toivoo, että Suomessa syntyisi julkinen keskustelu siitä, millaisissa tilanteissa poliisi voi käyttää taksikameroiden kuvia. Hänen mielestään kuvat voisivat olla "laajasti poliisin käytössä".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.