Mainos

Turvaistuimissa suuria puutteita

Eurooppalaisten autojärjestöjen yhteisen istuintestin mukaan lasten turvaistuimissa on paljon puutteita. Yksikään turvaistuin ei saanut testissä erinomaista arvosanaa. Sen sijaan jopa viisi istuinta sai heikon arvosanan.

Autoliiton tänään julkaiseman testin mukaan lasten turvaistuinten turvallisuudessa on edelleen isoja eroja eri mallien välillä. Varsinkin istuinten sivutörmäyssuojaan ja virheettömän käytön helppouteen tulisi testin perusteella kiinnittää yhä enemmän huomiota.

Sivutörmäystestistä alle puolet istuimista sai hyvän arvosanan.

- Sivutörmäystesti ei kuulu pakollisena lastenistuinten lakisääteiseen testaukseen, mikä heijastuu osin istuintestin tuloksiin. Istuinten sivutörmäyssuojaa täytyy parantaa entisestään, vaikka osassa istuimista tämä on jo hyvällä tasolla”, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen kommentoi.

Kaksi testatuista turvaistuimista ei läpäissyt etutörmäystestiä, joka on lakisääteisiä testejä tiukempi: Emmaljunga First Class 0+ telakka ja Renolux 360°. Istuinten olennaiset osat pettivät törmäyksessä ja koenukke lensi – joko turvaistuimen kera tai ilman istuinta – pitkin poikin autoa. Renolux 360° sai testissä arvosanan heikko myös käytön helppoudesta, koska riski asentaa istuin väärin on erittäin suuri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.