Mainos

Turusta kuljettanutta poliisiautoa ajelutettiin ympäri Turkua

Helsingin käräjäoikeuden katselmus Turun Resiinaraitin panttivankiasuntoon viivästyi, kun oikeuden jäseniä kuljettanut pikkubussi oli myöhässä.

Muun muassa panttivangin ottamisesta syytettyä Juha Turusta ei haluttu paikalle ennen oikeutta, joten häntä pääkaupunkiseudulta vankilasta Turkuun tuonut auto ajeli ympäri Turkua.

Käräjäoikeuden saavuttua paikalle tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Rauta Heimo ilmoitti poliiseille, että Turusen voi tuoda.

- Ryhdyin ensiksi opastamaan puhelimella maijaa paikalle, mutta sitten tajusin, rikosylikomisario Juha Rautaheimo hymähti pihalla.

- Kysykää oppaalta takapenkillä, jos ette löydä. Kyllä Turunentietää, missä Resiinaraitti sijaitsee, Rautaheimo vitsaili.

Asunto samassa kunnossa kuin kesäkuussa

Turkulaista lakimiestä syytetään panttivangin ottamisesta, kun hän kidnappasi 26-vuotiaan miljoonaperijättären toukokuussa ja piti tätä 17 vuorokautta vankina turkulaisasunnon olohuoneeseen rakentamassaan kopissa. Turusen ostama huoneisto on siinä kunnossa, johon se kesäkuisten poliisitutkimusten jäljiltä jäi.

Turunen otettiin kiinni nukkumasta samassa kopissa.

Isohkossa kerrostalossa on kaikkiaan 22 asuntoa. Porraskäytävän asukaslistan mukaan 13 huoneistossa on nimi. Asunnon numero 8 kohdalla ei lue mitään.

Käräjäoikeus sai katselmuksen päätökseen kello 12 aikaan.

- Oikeutta kiinnosti, miten koppi oli rakennettu ja millaisia teknisiä laitteita siellä oli, valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto kertoi kerrostalon pihalla.

- Ei siellä kovin paljon puhuttu. Valokuvat ovat hyviä, mutta hyvä, että oikeus kävi paikalla, Koivisto totesi.

Kooste kaikista oikeudenkäyntijutuista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.