Mainos

Turussa valmistuva maailman suurin risteilijä kyyditsee 8400 henkeä

Maailman suurin matkustaja-alus Oasis of the Seas valmistuu lokakuussa Turussa. 90-prosenttisesti valmiin Karibian risteilijän ainutlaatuisista innovaatioista, kuten käsin koristellusta karusellista ja jääteatterista voi jo nyt saada esimakua. Miehistö mukaan lukien laivaan mahtuu noin 8400 henkilöä. Oasiksen rinnalla rakentuva sisaralus Allure of the seas tarjoaa töitä Turun telakalla vielä ensi vuoden syksyyn asti.

Amerikkalaisturisteja viihdyttämään laivaan on rakennettu muun muassa kolmikerroksinen ruokasali, jonne mahtuu yli 3000 ruokailijaa. B-studioon tulee aito jääkenttä, jossa nähdään päivittäin taitoluisteluesityksiä. Alusta rakentamassa on tällä hetkellä noin 2300 työntekijää.

-Kyllä tässä aika monta hyttiä on, kun pitää vielä viimeistellä. Yksi on valmis ja loput 27 pitää vielä valmistella. Mutta onhan se hieno tunne, kun laiva valmistuu ja näkee jo valmistakin pintaa, kertoo STX Europen aluepäällikkö Niklas Kaurala.

Risteilyalus lähtee valmistuttuaan Karibialle. 40 vuotta suomalaisten telakoiden kanssa yhteistyötä tehneessä Royal Caribbean -varustamossa uskotaan risteilijöiden tulevaisuuden olevan valoisa, ja Oasis of the seas -alukselle on jo nyt buukattu useita paikkoja. Uusia tilauksia ei Turun telakalle ole silti toistaiseksi saatu.

-Uskomme, että tulevaisuudessa tulemme katsomaan uusia projekteja, mutta tällä hetkellä me keskitymme niiden laivojen rakentamiseen, joista meillä on sopimus, kertoo Harri Kulovaara Royal Caribbean Internationalista

(MTV3)

Katso Katri Tuomisen juttu (Seitsemän uutiset 17.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.