Mainos

Turussa musiikkisatu lapsille

Turun kaupunginorkesteri tuo ensi sunnuntaina, Turun päivänä, ensi-iltaan Tarina 98 -musiikkisadun lapsille. Ensi-illan jälkeen esitykselle on suunniteltu parikymmentä esitystä päiväkodeissa ja ala-asteen luokissa. Musiikkisadun on kirjoittanut lastenkirjailija Tuulia Aho, säveltänyt muusikko Tuomas Lampela ja ohjannut Turun kaupunginteatterin näyttelijä-ohjaaja Esko Aarre-Ahtio.

Tarina 98 kertoo epäonnistuneesta käärmeenlumoajasta Samista (oboe) ja sukeltaja Elmeristä (fagotti), jotka vaeltavat kauas pohjoiseen oppiakseen käärmeenlumoussoiton kuuluisilta näkkiveljeksiltä (viulu ja alttoviulu). Tarinan kertojana on irlantilainen merimies Tom (harppu). Käärmettä ei löydy, mutta seikkailun myötä Sam ja Elmeri kehittyvät mainioiksi muusikoiksi. Tarina 98 on saanut nimensä siitä, että satua kertovalla merimiehellä on kaikkiaan sata tarinaa, joista nyt on vuorossa juuri 98. satu.

Turun kaupunginorkesterin apulaisintendentti Tuulikki Lehtinen kertoo, että nyt tuotettu musiikkisatu täydentää nuorille tarjolla olevaa ohjelmistoa, joihin kuuluu ennestään mm. koululaiskonsertteja.
-Ehkä ensimmäisen kosketuksen jälkeen konserttitalon ovi aukeaa sitten myöhemmin myös muihin orkesterin tilaisuuksiin, arvelee Lehtinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.