Mainos

Turussa liikkeellä tappavaa pirtua

Turun poliisi on takavarikoinut erän myrkyllistä ainetta, jota on mahdollisesti myyty pirtuna pimeillä markkinoilla. Poliisi varoittaakin alan väkeä erityisesti Turussa ja pääkaupunkiseudulla myrkkypirtusta.

-Aine on tutkittu yliopistolla, ja tutkijat kertoivat että se on hyvin myrkyllistä ja voi jopa tappaa, sanoo juttua tutkiva komisario Juhani Rantalaiho.

Poliisi löysi noin tuhannen litran suuruisen varaston sunnuntai-iltana. Ainetta hallussaan pitäneet kolme miestä pidätettiin, mutta keskiviikkona heidät päästettiin vapaalle jalalle.

Miehet asuvat Turun seudulla. Rantalaihon mukaan kukaan heistä ei ole poliisille ennestään tuttu. Miehet kertoivat kuulusteluissa hankkineensa aineen pääkaupunkiseudulta ja pullottaneensa sen Turussa. Kirkas neste oli pakattu läpinäkyviin muovipulloihin, joissa on aidot tai aidon näköiset Royal-pirtumerkin etiketit.

Noin 90 prosenttia nesteestä on etanolia eli puhdasta alkoholia. Noin 10 prosenttia taas on liuotinta, joka on mahdollisesti alun perin tarkoitettu tuulilasin pesunesteeksi.

-Emme vielä tiedä tarkkaan, mitä aine on, kertoo Rantalaiho. Rikoksen tutkimuksia on tarkoitus jatkaa heti uuden vuoden juhlinnan jälkeen eli perjantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.