Mainos

Turussa aletaan valmistaa ruotsalaispunssia

Turkuun on lisäksi siirtynyt Vin&Sprit'n kaikkien hedelmä- ja marjaviinien valmistus. Vin&Sprit valmistaa myös Absolut-vodkaa.

Ruotsalaista punssia ryhdytään tekemään Turussa. Ruotsalainen Vin&Sprit siirtää Carlshamns Flaggpunschin valmistuksen Turun tuotantolaitoksilleen.

- Carlshamnin punssin valmistus on jo itse asiassa siirretty Turkuun. Tuotanto on parhaillaan käynnistymässä Turussa, kertoo Vin&Sprit AB:n tiedotusjohtaja Jacob Broberg.

Punssin valmistuksen siirtyminen Turkuun liittyy ruotsalaisen alkoholijätti Vin&Spritin päätökseen sulkea viinatehdas Sundsvallissa. Tuotantoa siirretään muun muassa Tanskaan ja Turkuun, jonne yhtiö keskittää makeiden alkoholijuomien tuotantoa.

- Punssin tuotannon lisäksi olemme syksyn ja talven aikana siirtäneet Turkuun kaikkien hedelmä- ja marjaviiniemme valmistuksen, Broberg kertoi.

Vin&Sprit - tai vielä lyhyemmin V&S-yhtiö - on harjoittanut alkoholijuomien valmistusta Suomessa vuodesta 2001 alkaen. Kun suomalainen liköörinvalmistaja Marli vuosituhannen alussa päätti keskittyä mehuihin, Vin&Sprit osti Marlin vanhan likööritehtaan Turusta.

Yhtiöllä on Turussa parisataa työntekijää.

Koko Vin&Sprit on myynnissä

Carlshamnin punssi on makea 26-prosenttinen alkoholijuoma. Ruotsalaisten perinteiden mukaan sitä juodaan lämpimänä esimerkiksi torstaisin hernekeiton kanssa. Myös Uppsalan ja Lundin yliopistojen opiskelijat ovat osakunnissaan vaalineet ahkerasti punssiperinteitä.

Vin&Sprit AB:lle Carlshamnin punssi ei ole mikään suuri tuote, ei ainakaan verrattuna Absolut-vodkaan, joka on kohonnut maailman suurten vodkamerkkien joukkoon. Vin&Sprit valmisti viime vuonna Absolutia 96 miljoonaa litraa.

Hyvää voittoa tuottava Vin&Sprit on Ruotsin valtion kokonaan omistama yhtiö, mutta Ruotsin hallitus on päättänyt myydä sen. Hallitus on jo saanut pariltakymmeneltä yritykseltä tarjoukset, mutta myyntipäätöksiä ei ole vielä tehty. Siksi ruotsalaislehdistä voi lähes päivittäin lukea arvailuja siitä, kenen syliin Vin&Sprit ja Absolut-vodka lopulta joutuvat.

Viime viikolla talouslehti Dagens Industri arvaili, että valtio myisi yhtiön joko Wallenbergin talouspiirille tai pysyisi itse omistajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.