Mainos

Turussa 10-vuotiaan raiskanneelle liki viisi vuotta vankeutta

Turkkilainen mies hyökkäsi lapsen kimppuun maaliskuun lopulla Pansiossa pienen metsikön läpi johtavalla polulla.

Turussa 10-vuotiaan tytön raiskannut mies on tuomittu vankeuteen neljäksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi. Turun käräjäoikeuden määräämä rangaistus koskee myös raiskauksen yritystä ja pakottamista seksuaaliseen tekoon. Näiden rikosten uhrit olivat täysi-ikäisiä.

Turussa asuva Turkin kansalainen tuomittiin lisäksi maksamaan uhreille korvauksia henkisistä kärsimyksistä ja kuluista yhteensä yli 43 000 euroa.

Mielentilatutkimuksessa vuonna 1983 syntynyt mies todettiin syyntakeiseksi.

Rangaistusta korottavana tekijänä oikeus otti huomioon sen, että rikokset kohdistuivat yllättäen tuntemattomiin henkilöihin ja yksi uhreista oli täysin suojaton pieni lapsi.

Mies hyökkäsi lapsen kimppuun maaliskuun lopulla Pansiossa pienen metsikön läpi johtavalla polulla.

Aiemmat rikokset tapahtuivat tammikuussa Martin kaupunginosassa ja maaliskuun alussa Turun keskustassa. Mies yritti tehdä seksuaalista väkivaltaa 27-vuotiaalle ja 22-vuotiaalle naiselle. Kumpikaan ei saanut fyysisiä vammoja.

Oikeus käsitteli asiaa suljetuin ovin. Käräjätuomarin antaman tiedotteen mukaan rikokset ovat aiheuttaneet uhreille pitkäaikaista ahdistusta ja pelkotiloja ja vaikuttaneet heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Lapsi tulee todennäköisesti saamaan pitkäaikaista terapiaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.