Mainos

Turunen sulki kauhistuneen uhrinsa ahdistavaan koppiin

Herlinin teollisuussuvun miljoonaperijättären siepannut Juha Turunen piti uhriaan julmissa oloissa. Kello 10.30 julki tulleessa esitutkinta-aineistossa kuvataan sieppauksen järkyttäviä, raakoja yksityiskohtia.

Kuriirina esiintynyt Turunen pääsi toukokuussa 26-vuotiaan helsinkiläisuhrinsa asuntoon ja hyökkäsi naisen kimppuun. Hän pani uhrinsa kasvoille kankaan, niin ettei tämä pystynyt huutamaan apua. Uhri yritti rimpuilla vastaan mutta pelästyi Turusen kädessä rätissyttä Air Taser -sähkölamautinta.

Kooste kaikista oikeudenkäyntijutuista:

Turunen painoi laitetta uhrinsa rintaa ja vatsaa vasten. Hän sitoi uhrinsa nippusiteillä.

"Sulla on aika rikas mutsi"

Kun nainen kysyi, mitä Turunen oli tekemässä, tämä vastasi:

- Sulla on aika rikas mutsi.

Turunen sitoi uhrin pään ympärille ilmastointiteippiä niin, ettei uhri nähnyt juuri mitään. Hän sitoi tämän sähköjohdolla patteriin ja huumasi uhrinsa eetterillä. Seuraavana päivänä Turunen vielä palasi asuntoon ja sotki jälkiään kloriitilla.

Laihtui vankeudessa

Turunen kuljetti puulaatikossa naisen Turussa sijaitsevaan asuntoon, johon oli rakentanut pienen vankikopin. Koppi oli vain 110 senttiä korkea ja noin kahden neliön kokoinen. Siellä oli valaisin, tv ja kuivakäymälä.

Turunen valvoi koppia webkameralla.

Jouduttuaan koppiin uhri oli kauhuissaan: hän pelkäsi hapen loppuvan. Turunen telkesi kopin oven ruuveilla akkuporakonetta käyttäen. Kopissa oli erittäin kuumaa ja hapenpuutteen vuoksi vaikea hengittää.

Uhri joutui muun muassa viilentämään oloaan Turusen kylmälaukkuun pakkaamilla sulatejuustoviipaleilla. Turunen toi uhrilleen ruokatarvikkeita päivittäin vankikoppiin. Hän oli aina verhoutunut kommandopipoon.

Nainen kertoi painaneensa 55 kiloa mutta laihtuneensa vankeudessa 49-kiloiseksi. Ruokaa Turunen hänelle kylläkin tarjosi. Uhrin paino palautui ennalleen parissa viikossa vankeuden päätyttyä.

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto vaatii Turuselle muun muassa panttivangin ottamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä yli kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.