Mainos

Turunen määrättiin mielentilatutkimukseen

Helsingin käräjäoikeus määräsi turkulaisen lakimiehen Juha Turusen mielentilatutkimukseen kidnappausjutussa. Oikeuden mukaan Turusen mielentilaa ei voi arvioida vain rikoksen perusteella.

Turunen otti helsinkiläisen Herlinien teollisuussukuun kuuluvan Minna Nurmisen panttivangiksi touko-kesäkuussa ja sai hänestä kahdeksan miljoonan euron lunnaat. Poliisi nappasi miehen pian rahojen luovutuksen ja panttivangin vapauttamisen jälkeen. Nurminen oli vankina ahtaassa kopissa 17 päivää.

Oikeus katsoi mielentilan tarpeelliseksi, koska Turunen kertoi oikeudessa kärsineensä muistihäiriöistä, masennuksesta ja uupumuksesta. Turunen oli kertomansa mukaan romahtanut henkisesti ja ajautunut epätoivoiseen tilaan ennen kidnappausta. Lisäksi Turusen 2006-2007 sairauskertomuksen mukaan hän oli hakeutunut tutkimuksiin muistiongelmien takia. Kertomuksessa on mainintoja uupumuksesta ja Turuselle oli määrätty mm. mielialalääkitystä.

Syyttäjä on vaatinut 8-11 vuoden tuomiota. Kidnappauksen tunnustaneen Turusen mielestä 6-7 vuotta olisi oikea rangaistus. Oikeus langettaa tuomionsa mielentilatutkimuksen jälkeen.

Käräjäoikeus katsoi Turusen toimineen syytteessä kuvatulla tavalla, mutta oikeus ei ottanut kantaa rikosnimikkeisiin. Turusta syytetään mm. panttivangin ottamisesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä kiristyksestä.

Turunen oli vaatinut mielentilatutkimusta, johon käräjäoikeus suostui..

Lue tästä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.