Mainos

Turun vanhainkodeissa ja Kaskenlinnan sairaalassa riehuu MRSA-epidemia

Turussa vanhuspalveluista on löytynyt MRSA-bakteeria.

Runosmäen vanhainkodissa, Kerttulin vanhainkodissa, Kurjenmäkikodissa, Portsakodissa ja Kaskenlinnan sairaalassa on todettu laaja MRSA-epidemia.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jane Marttila sanoo, ettei yhtä laajaa epidemiaa ole Turussa ollut aiemmin.

– Tapauksia on yllättävän paljon ja syytä sille emme tiedä, vaan asiaa selvitetään. Onko kyseessä sitten helposti tarttuva kanta, Marttila epäilee.

Epidemian laajuus selviää pikku hiljaa

Epidemiaa on eniten Koskenlinnan sairaalassa, vanhainkodeissa tapauksia on vähemmän. MRSA-bakteeria kantavia vanhuksia on todettu olevan yhteensä 23. Kenelläkään heistä ei kuitenkaan ole MRSA-bakteeriin liittyvää infektiota. Epidemian laajuuden selvittäminen on edelleen kesken, mutta bakteerille altistuneita on useita satoja.

– Katsomme nyt vanhusten elämää puoi vuotta taaksepäin ja selvittelemme heidän kontaktejaan. Näin epidemian laajuus hiljalleen selviää, Marttila sanoo.

MRSA-bakteerin kantajat elävät melko normaalia elämää. Sairaalassa heitä hoidetaan kosketuseristyksen periaattein. Vanhainkodissa kantajat pyritään sijoittamaan samaan paikkaan muiden bakteeria kantavien kanssa.

– MRSA-bakteerin kantajat elävät muuten lähes normaalia elämää, mutta jos he saavat infektion, pitää se esimerkiksi antibioottikuurin määrämisessä ottaa huomioon.

Yksiköiden hoitohenkilökunta ohjaa tällä hetkellä omaisia ja läheisiä muun muassa käsihygieniaan liittyvissä asioissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.