Mainos

Turun tulipalon jäljiltä löytyi kolme ruumista – yksi vainajista kuolleena jopa viikkoja

Turun tuhoisa kerrostalopalo sai poliisin mukaan alkunsa tiettävästi kiinteistön toisessa kerroksessa sijainneesta asunnosta.

Pelastuslaitos sai asunnosta kuljetettua pois keski-ikäisen miehen, joka omisti asunnon. Miehen kertoman mukaan hänen naisystävänsä oli jäänyt sisälle. Alkusammutuksen jälkeen asunnosta löytyi menehtyneenä 50-luvulla syntynyt turkulaisnainen.

Pahiten palaneen asunnon viereisistä kahdesta asunnosta löydettiin poliisin tutkimuksissa kummastakin menehtyneet miesten ruumiit. Toinen miehistä on alustavien tietojen mukaan menehtynyt tulipalon seurauksena, mutta toinen on luultavasti ollut menehtyneenä asunnossa jo päiviä tai jopa viikkoja. Hänen kuolemansa ei liity tiettävästi nyt tutkittavana olevaan tulipaloon.

Kynttilät tai tupakka mahdollinen syttymissyy

Tapahtumassa kuolleiden miesten henkilöllisyys on vielä varmistamatta, eikä kaikkien omaisia ole vielä tavoitettu. Poliisi pitää todennäköisenä, että molemmat miesvainajat olisivat löytöhuoneistoissa yksin eläneet 50-luvulla syntyneet turkulaismiehet.

Kaikille tapahtuman yhteydessä kuolleena löydetyille henkilöille tehdään täydellinen oikeuslääketieteellinen kuolemansyyntutkinta.

Palon syttymissyytä selvitetään parhaillaan. Mitään viitteitä tahallisuuteen ei ole löydetty, mutta sen sijaan varomaton tulen käsittely joko kynttilöiden polton tai tupakan kanssa on tällä hetkellä varteenotettavin syy palon syttymiselle.

Turun Honkaistentiellä sijaitsevassa liike- ja asuinkerrostalossa havaittiin tulipalo eilen illalla puoli yhdentoista aikaan. Kaksikerroksisessa talossa on liiketilojen lisäksi seitsemän asuntoa. Talossa asuu virallisesti 11 asukasta. Palon takia talosta evakuoitiin useita henkilöitä.  

Onnettomuustutkintakeskus on ilmoittanut, että se aloittaa tulipalosta alustavan tutkinnan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.