Mainos

Turun telakka varovaisen toiveikas Carnival-tilauksesta

Brittiläisen Carnival-yhtiön laivatilausten odotetaan tuovan pitkään toivottua jatkoa Turun telakan työllisyystilanteeseen.

Maailman suurin risteilijävarustamo Carnival tilaa neljä risteilyalusta Meyer Werftiltä. Ainakin osa työstä on tulossa Turun telakalle. Meyer Werft osti Turun telakan määräenemmistön viime vuonna.

Carnivalin laivat rakennetaan vuosina 2019–2022.

Toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo MTV uutisille, että uusien tilausten vuoksi töitä voi suunnitella jo pitkälle tulevaisuuteen.

Turun telakan pääluottamusmies toivoo maltillisesti töitä vuosiksi.

– Telakkalainen kuitenkin nyt elää jalat maassa. Puhutaan yhteistyösopimuksesta -siitä on vielä aika pitkä matka varsinaiseen sopimukseen. mutta kyllä fiilis on ihan hyvä, pääluottamusmies Jari Aalto sanoo. 

Saksalaisen TUI-varustamon sekä Tallink-tilaus työllistävät telakkaa vuoteen 2019 eli juuri siihen asti kun Carnival-töiden on määrä alkaa.

Paksumpi tilauskirja mahdollistaa myös telakan kehittämisen, toimitusjohtaja kiittelee.

– Se takaa meille pitkän aikavälin näkymän. Se on tärkeää, kun suunnittelemme telakan investointeja - miltä siellä näyttää sekä rekrytointeja, joita teemme parhaillaan ja tulevaisuudessa lisää.

Toimitusjohtajan mukaan telakka voisi nyt kehittää edelleen esimerkiksi korkean teknologian tuotteita ja energiatehokkuutta.

Toistaiseksi ei tiedetä kuinka valtavia aluksia Carnival aikoo tilata. Kaksi maailman suurinta risteilijää on rakennettu Turussa - Oasis of the sea luovutettiin tilaajalle Royal Caribian -varustamolle yli viisi vuotta sitten.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.