Mainos

Turun telakka hiljenee pitkäksi aikaa

Suomen telakoiden uusi toimitusjohtaja Juha Heikinheimo uskoo, että suomalainen meriteollisuus pysyy hengissä vaikeiden aikojen yli. Turun telakka hiljenee ainakin vuodeksi, kun nyt viimeistelyssä oleva jättiristeilijä saadaan valmiiksi ensi kuussa.

Töiden loppumisesta huolimatta uusi toimitusjohtaja Juha Heikinheimo on toiveikas.

- Olen aivan varma, että suomalainen meriklusteri ketteryydellään säilyy tämän kuopan yli hyvässä toimintakyvyssä.

Varapääluottamusmies Timo Lehto Turun telakalta uskoo, että tilauksesta huolimatta lomautukset kestäisivät ainakin ensi kesään.

- Kyllä mä uskon että ensi kesään menisi, jos nyt tulisi tilaus, ainakin sinne asti lomautukset kestäisivät.

Isot alihankkijat ovat jo löytäneet korvaavaa työtä ulkomaiden telakoilta ja kotimaan rakentamisesta.

Yhtiön johto tekee nyt hartiavoimin töitä, jotta tähän Turun telakan altaaseen saataisiin uusia laivoja rakennettavaksi. Yhtenä vaihtoehtona esillä on ollut Viking Line, joka tarvitsee uusia matkustajalaivoja. Toinen tärkeä asiakas on Royal Caribbean, joka on tyytyväinen vuosikymmenten yhteistyöhön: 361-metrinen, yli 6000 matkustajan jättiristeilijä valmistuu taas aikataulussa.

Amerikkalaisyhtiön alushankinnoista vastaa suomalainen Harri Kulovaara - hän ei pysty nyt lupailemaan Turkuun uusia tilauksia.

- Risteilylaivoja tullaan rakentamaan jatkossakin, joskin lisäys tulee olemaan jonkin verran maltillisempaa kuin aikaisemmin.

Vähistä laivatilauksista käydään kova kilpailu Euroopassa. STX-telakan johto ei kuitenkaan ruikuta lisää tukiaisia Suomen valtiolta, vaan telakan on itse oltava jatkossa tehokkaampi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.