Mainos

Turun telakan työmiehet keskeyttivät työt

Turun telakalla keskeytettiin tänään työt neljäksi tunniksi. Töiden keskeyttämisestä päätti telakan työhuonekunta, koska työhuonekunnan mielestä STX Finland harjoittaa työnantajana syrjintää ja työsopimuslain vastaista kohtelua.

Esimerkkinä nostettiin syrjivä kohtelu eri henkilöstöryhmien välillä liukuvan työajan, kahviautomaattien sijoittelun ja kustannusten osalta, sekä työhönpaluukutsun vitkastelussa työntekijöiden osalta.

Työhuonekunta perustelee neljän tunnin mielenilmausta myös sillä, että työntekijät joutuvat vajaatyöllisyystilanteessa välittömästi pakkolomalle, kun taas toimihenkilöillä on ylitehostettu lomauttamissuoja.

Työhuonekunta kritisoi lisäksi työnantajaa työehtosopimusten muuttamisesta. STX Finland on työhuonekunnan mukaan käyttänyt telakan vaikeaa kokonaistilannetta työehtosopimuksen keskeisten määräysten murtamiseen ja pakottanut työntekijät suostumaan esimerkiksi komennustyöhön ilman asianmukaisia korvauksia.

Työhuonekunta esitti mielenilmauksessa erityisen syvän huolensa myös STX -konsernin haluttomuuteen investoida Turun telakkaan ja tätä kautta turvata laivanrakennuksen jatko alueella. Työhuonekunnan mukaan tekninen jälkeenjääneisyys vaikuttaa jo nyt merkittävästi telakan kykyyn saada uusia tilauksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.