Mainos

Turun Seudun Osuuspankki irtisanoo 90 työntekijää

Turun Seudun Osuuspankki supistaa toimintaansa. Pankin tavoitteena on vähentää kuluja 20 miljoonaa markkaa pienentämällä konttoriverkkoa ja vähentämällä työntekijöitä 90 hengellä.

Pankki on aloittanut yt-neuvottelut sopiakseen toimihenkilöiden työsuhteen päättämisestä. Se pyrkii vapaaehtoisiin irtisanoutumisiin. Muita keinoja ovat mm. eläkkeet, osa-aikaiset työsuhteet ja tukipaketit. Pankissa on töissä 398 henkeä.

Seitsemän konttorin toiminnat loppuvat ja ne liitetään toisiin konttoreihin. Sen jälkeen TOP:lla on 16 konttoria. Turussa niitä on yhdeksän ja muissa toimialueen kunnissa yksi.

Toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo lainojen kysynnän viriävän liian hitaasti, eivätkä kotimarkkinoilla toimivat pienet ja keskisuuret yritykset investoi vielä. Pankin ongelmana ovat suuret luottotappiot.

Uusilla toimilla pankki toivoo saavuttavansa tuottojen ja kulujen suhdeluvun kaksi vuoden 1999 loppuun mennessä. Tämä suhdeluku on nyt 1,3. Pankki sai jo kesällä lähes 70 miljoonan markan pääomatuen muilta osuuspankeilta.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja