Mainos

Turun ratsupoliisitoiminta oli tarkoitus lakkauttaa – saavatkin jatkaa

Turussa poliisit liikkuvat ratsain myös ensi vuonna, Varsinais-Suomen poliisista kerrotaan.

Alun perin Turun kahden hevosen ratsupoliisiyksikkö oli tarkoitus lakkauttaa vuodenvaihteessa. Poliisihallitus päätti säästää Turun ratsupoliisiyksikön pr-arvojen vuoksi. 

- Hevonen herättää ihmisissä positiivisia tunteita, ja sitä kautta pr-arvo on rahassa mittaamatonta, sanoo poliisjohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta.

Ratsupoliisien kohtalo oli kiinni Poliisihallituksen rahoituksesta, josta päätetään vuosittain. Kolehmaisen mukaan Poliisihallitus on linjannut ratsupoliisiyksikön jatkamisesta toistaiseksi, mutta tilannetta arvioidaan tarvittaessa myöhemmin uudelleen.

Päätöksen myötä Turussa on herätelty toiveita uusista hevosista. Kolehmaisen mukaan hevosmäärää ei olla kuitenkaan lisäämässä.

Viime kesänä myös Varsinais-Suomen poliisi epäröi ratsupoliisien tarvetta. Silloin arvioitiin, että hevosten kustannuksilla voisi palkata poliisia.

Turun lisäksi poliisihevosia on myös Helsingissä, missä niitä on seitsemän. Hevosia käytetään esimerkiksi järjestyksenvalvontatehtävissä, ja ne matkustavat kotikaupunkiensa ulkopuolelle.

Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä hevosia oli Tampereella itsenäisyyspäivän järjestyksenvalvontatehtävissä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja