Turun rakennusmestarille luettiin lahjussyytteet

Syyttäjän mukaan rakennusmestari syyllistyi lahjusten ottoon osallistumalla asbestipurkuyrityksen ilmaiselle kalastusmatkalle. Turun kaupunki oli ostanut suurimman osan yrityksen tekemistä töistä.

Turun kaupungin saneeraustyömaista vastanneelle mestarille luettiin tänään syytteet lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Turun käräjäoikeus on varannut asialle peräti viisi käsittelypäivää.

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi lahjusten ottoon osallistumalla kahdelle kalastusmatkalle, joista hänelle ei koitunut kuluja. Kalaretket kustansi asbestipurkuyritys, jonka tekemästä työstä Turun kaupunki oli ostanut valtaosan.

Syyttäjän mukaan saneeraustyömaista vastannut mestari oli valinnut kyseisen asbestiyrityksen useille työmailleen. Eräällä työmaalla hän samalla laistoi velvollisuutensa edullisimman yrityksen käytöstä. Syyttäjä katsoo, että ilmaisilla kalamatkoilla on osuutta asiaan.

Asbestipurkuyrityksen johtaja sai syytteen törkeästä petoksesta ja lahjuksen antamisesta. Syyttäjä katsoo, että mies on ylilaskuttanut kaupunkia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat