Mainos

Turun raharyöstöstä tarjolla vihjepalkkio

Ryöstetyt rahat kuuluivat pankin asiakkaalle. Pankki ei kuitenkaan kerro tapauksesta enempää. Ryöstön tutkinnassa ei ole edelleenkään tapahtunut mitään merkittävää.

Poliisilla ei ole tänään ollut uutta tiedotettavaa Turun rahakuljetuksen ryöstön tutkinnasta. Ryöstäjät ovat edelleen vapaalla jalalla, ja tutkinta jatkuu useilla linjoilla. Siitä ei ole vielä selvyyttä, miten ryöstäjät pakenivat ryöstöpaikalta.

Poliisi toivookin lisää silminnäkijähavaintoja. Kiinnostusta ryöstön selviämiseen on myös muualla, sillä ratkaisevasta vihjeestä on luvattu palkkio. Poliisi tiedotti asiasta aiemmin tänään.

- Palkkion lupaajaa ei paljasteta eikä myöskään palkkiosummaa, joka saattaa riippua vihjeen arvokkuudesta, kertoo tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikostarkastaja Teijo Ristola.

Kolme naamioitunutta miestä iski maanantaina kello 17:n jälkeen Suomen Pankin konttorin sisäpihalla Turussa. Rahakuljetusta oltiin purkamassa, kun aseella uhanneet miehet yllättivät vartijat. Ristola luonnehtii ryöstösaalista huomattavaksi.

Ryöstäjät kiipesivät pankin sisäpihalle naapurikiinteistön aidan yli ja poistuivat samaa reittiä. Osa seteleistä putosi pakoreitille. Miehet puhuivat suomea ja mahdollisesti myös englantia.

Suomen Pankin konttori sijaitsee osoitteessa Linnankatu 20, sisäpihan portti on Kristiinankadun puolella. Todennäköisesti ryöstäjät tulivat korttelin sisään joen rannassa olevalta Läntiseltä Rantakadulta ja pakenivat samaa tietä.

Ristola toivottaa tervetulleeksi yhdestä, kahdesta tai kolmesta miehestä alueella tehdyt havainnot, jotka saattaisivat johtaa ryöstön ratkaisuun. Poliisi on erittäin kiinnostunut myös ajoneuvojen liikkeistä lähialueella tapahtuma-aikana.

Arvailujen varassa on sekin, jäivätkö ryöstäjät Turkuun vai jatkoivatko he pakoaan kauemmas.

Rahat kuuluivat pankin asiakkaalle

Turun raharyöstössä viedyt rahat olivat tulossa Suomen Pankin konttoriin sen asiakkaalta. Pankki ei kerro tapauksesta enempää.

- Kaikki tiedotus on jätetty poliisille. He tietävät, mitä kannattaa kertoa ja mitä ehkä ei, kertoo hallinto-osaston päällikkö Esa Ojanen.

- Ja onhan osa normaaleja turvallisuusjärjestelyjämme, että emme kerro asiakkaidemme nimiä, rahasummia tai kuljetusten aikatauluja, Ojanen jatkoi.

Ojanen kertoo, että Suomen Pankki kuljettaa käteisvarat omilla autoillaan omien konttoreidensa välillä. Suomen Pankin asiakkaat kuten pankit ja liikkeet kuljetuttavat käteistä Suomen Pankkiin ja sieltä takaisin arvokuljetusyhtiöiden autoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.