Mainos

Turun raharyöstöstä epäilty pidätetty Thaimaassa

Interpolin ja Thaimaan poliisin avulla kiinni saatu mies on Suomessa poissaolevana vangittu ja hänestä oli tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Interpol ja Thaimaan poliisi ovat yhteistyössä pidättäneet Turun raharyöstöstä epäillyn 37-vuotiaan suomalaismiehen Thaimaassa.

Mies on tunnustanut olleensa osa ryhmää, joka on sekä Turun raharyöstön että Liedon raharyöstöyrityksen takana. Hän ei ollut kuitenkaan mukana Liedossa, sillä hän oli ehtinyt sitä ennen paeta Thaimaahan.

MTV:n uutisten haastattelema Turun ryöstöä tutkiva rikostarkastaja Teijo Ristola keskusrikospoliisista vahvistaa, että mies on otettu kiinni. Ristolan tietojen mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

- Mies on Suomessa on poissaolevana vangittu ja hänestä tehtiin kansainvälinen etsintäkuulutus. Sen seurauksena mies on nyt Thaimaan poliisin hallussa, Ristola kertoo.

Turun raharyöstössä huomattava saalis

Ristola ei pysty vielä tutkinnan tässä vaiheessa sanomaan, onko Thaimaasta tavoitettu mies ryöstösuunnitelman päätekijä.

- Sitä on vaikea arvioida, kun mukana oli parikymmentä kaveria. Se on kuitenkin selvää, että hänellä oli merkittävä rooli.

Thaimaan uutistoimiston mukaan mies oli ehtinyt paeta Thaimaan Pattayaan 28. lokakuuta eli kolme päivää ennen Liedon ryöstöyritystä.

Epäilty tuodaan pian Suomeen

Ristolan mukaan mies tuodaan Suomeen vielä tämän viikon aikana. Rikollisliigan toinen jäsen on löydetty jo aiemmin Ruotsista ja hän odottaa siellä kuljetusta Suomeen.

Thaimaassa kiinniotettu saadaan Suomeen nopeammin kuin Ruotsissa kiinniotettu, sillä Thaimaa ei noudata eurooppalaisia säännöksiä kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella luovutettavista.

Ryhmän muita jäseniä etsitään edelleen. Myös he ovat poissaolevana vangittuja. Poliisilla on omat epäilyksensä siitä, missä liigan loput jäsenet ovat, muita näitä tietoja ei anneta julkisuuteen.

Liedon ryöstö jäi yritykseksi

Poliisin mukaan kyseessä on ammattimainen liiga, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Virossa. Joukko oli valmistautunut käyttämään ryöstössä muun muassa räjähteitä ja konetuliaseita. Tutkinnan tiimoilta on edelleen vangittuna kymmenkunta epäiltyä. Neljää etsintäkuulutettua ei vielä ole tavoitettu.

Turun raharyöstö tehtiin helmikuussa Suomen Pankin pihalla. Liedossa rahankuljetusauto yritettiin ryöstää marraskuun alussa. Poliisi onnistui kuitenkin estämään yrityksen, koska sen valmistelua oli seurattu pitkään. Koplan toimiin ei kuitenkaan voitu puuttua, sillä ryöstön valmistelu ei ole lain mukaan rikos.

(MTV3-TNA-STT)

(05.11.2007)

(01.11.2007)

(05.11.2007)

(21.02.2007)

(23.02.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.