Mainos

Turun puukotusten päätekijällä takana pitkä huumeputki

Turun vappupuukotussarjaan tuli tänään Turun käräjäoikeudessa dramaattinen käänne. Päätekijän, 17-vuotiaan raisiolaisen koululaisen läheiset ja sosiaalityöntekijät paljastivat pojan epätoivoisen kamppailun huumeita vastaan.

Turun tori

Se epäonnistui ja päätyi vapun traagisiin tapahtumiin. Raisiolaispoika oli käyttänyt parin vuoden ajan kovia huumeita. Hän oli hakeutunut vapaaehtoisesti hoitoon, ja saanut tukea läheisiltään. Oikeudessa hänen kummitätinsä ja äitinsä selostivat tapahtumien kulkua. Vanhempien ero oli koskenut herkkää lasta. Koulutoverit olivat hakanneet hänet, ja poika oli joutunut sairaalaan. Kummitädin kertoman mukaan hän oli itseään suojellakseen hakeutunut kyseiseen hakkaajajengiin. Pian läheiset alkoivat huomata hänen silmistään huumeiden käytön merkit.

Poika joutui tarkkailuluokkaan eikä menestynyt siellä. Hän sai yksityisopetusta ja oli katkaisuhoidossa, mutta lipesi uudelleen, kun vanhat porukat löytyivät. Sosiaalihuollon projektityöntekijä kuvaili poikaa empaattiseksi ja kertoi pojan olleen vapaaehtoisessa 80 hengen hoitoryhmässä. Hoidon aikana kovat aineet jäivät pois.

Poika oli lääkehumalassa

Keväällä omaiset ja sosiaaliviranomaiset yrittivät saada raisiolaispoikaa pakkohoitoon. Se ei onnistunut, koska ei ole pakkokeinoa saada lasta laitokseen, ja vapaaehtoista hoitopaikkaa olisi joutunut jonottamaan. Poika valitti sosiaalityöntekijälle, ettei hän jaksa enää. Valvominen ja pelot vaivasivat häntä.

Sosiaalityöntekijä sanoi, ettei heillä ollut enää mitään keinoja jäljellä. Ennen vappua 17-vuotias raisiolainen oli lääkehoidossa, ja hänen tilansa huononi. Poika oli masentunut. Järjettömän puukotussarjan tapahtuessa hän oli lääke- ja alkoholihumalassa. Hän oli ilmeisesti sotkenut omiin lääkkeisiinsä ja viinaan katukaupassa helposti saatavaa diapamia. Tästä yhdistelmästä seuraa sekavuustila.

Korvausvaatimuksia 1,2 miljoonalla

Käräjäsalissa pääsyytetyn ilmeetön ja ja välinpitämätön käytös selittyi raskaalla ja turruttavalla lääkityksellä. Syytetty reagoi vasta, kun hänen kummitätinsä ja äitinsä alkoivat puhua. Oikeudessa käsiteltiin tänään myös sarjan kymmenettä puukotusta, ja jengin raivoisaa kiinniottoa Turun kauppatorilla. Sieltä tuli syytteitä poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta.

Korvausvaatimuksia on päätekijälle esitetty päättyneen oikeudenkäynnin aikana noin 1,2 miljoonaa markkaa Suomen rikoshistorian ainutlaatuisessa tapahtumasarjassa 15-18-vuotias nuorisojoukko puukotti mielivaltaisesti kymmentä nuorta miestä. Heistä lietolainen ylioppilaspoika kuoli saamiinsa vammoihin. Useat uhrit saivat hengenvaarallisia vammoja, ja monen psyykkiset ja fyysiset vaivat ovat elinikäisiä. Oikeudenkäynnin loppulausunnot annetaan 14. syyskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.