Mainos

Turun Puhelin menossa Loimaan ryhmittymälle

Turku on myymässä Turun Puhelimen kiivaan tarjouskilpailun jälkeen Loimaan, Porin ja Salon puhelinyhtiöiden ryhmälle 551 miljoonalla markalla.

MTV3:n uutisten mukaan Turun kaupunginhallitus päätti asiasta aamupäivällä. Turun Puhelimen liiketoiminta ja omaisuus lukuunottamatta ns. Linnankadun kiinteistöä myydään perustettavalle LPS-ryhmälle.

Turun kaupunginhallitus päätti torstaina ylimääräisessä kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle, että Turku tulee uuteen yritykseen 35 prosentin osuudella merkitsemällä sen osakkeita 45,5 miljoonalla markalla.

Mutkikkaan tarjouskilpailun sotki lopulta se, että maakunnan puhelinyhtiöt irtaantuivat Finnet-ryhmästä ja ovat nyt mukana Loimaan ryhmittymässä. Näin Finnetin viimeisin tarjous ei ollut enää voimassa, perustelee päätöstä Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Petri Lahesmaa.

Turun Puhelimen henkilökunta siirtyy entisinä työntekijöinä uuden yhtiön palvelukseen. Nykyiset työpaikat pysyvät ainakin kolmen vuoden ajan myyntipäätöksestä laskettuna.

Turun kaupunginvaltuusto käsittelee Turun Puhelimen myyntiä jo ensi maanantain kokouksessaan.
(MTV3-STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.