Mainos

Turun pikniktapahtumassa tappeluita, raiskaus, varkaus...

Facebookin välityksellä järjestetty pikniktapahtuma aiheutti häiriöitä Turussa. Varsinais-Suomen poliisilaitoksen mukaan tapahtumapaikalle Kupittaanpuistoon tehtiin useita hälytystehtäviä.

Poliisin mukaan paikalla oli noin 2000-3000 henkilöä. Poliisin mukaan häiriötä ovat aiheuttaneet muun muassa autojen potkimiset, päihtyneet, tappelut, pahoinpitely, varkaus ja raiskaus sekä iso nuotio.

– Kun näin paljon ihmisiä on ollut liikkeellä, niin nujakointejakin sattuu.Kyllä tämä on ollut vilkas ilta poliisille, kertoo Sundqvist MTV3:n uutisille.

Paikalta on myös poistettu joitakin häiriötä aiheuttaneita alaikäisiä. Puisto jäi juhlijoiden jäljiltä hyvin roskaiseksi.

Sosiaalisen median kautta levitettävät tapahtumat yleistymässä

Alun perin Espanjasta lähtöisin olevat Botellón-pikniktapahtumat ovat yleistyneet viime vuosina myös Suomessa.

Tieto virallisesti organisoimattomista tapahtumista leviää nopeasti sosiaalisen median välityksellä. Kupittaanpuistossa olevan kokoontumisen piti ainakin Facebook-ilmoittautumisten mukaan muodostua Suomen suurimmaksi botellóniksi.

Botellón-piknikkiin ilmoittautui Facebookissa yli 10 000 ihmistä. Tapahtuman alkuperäinen Facebook-ilmoitus hävisi näkyvistä jo aiemmin tällä viikolla, kun kävi ilmi, että tapahtumakutsun jättäjiltä penätään vastuuta jos joitain ikävää tapahtuu.

Katso Simo Ahteen raportti Turusta (Kymmenen uutiset 17.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.