Turun pikniktapahtumassa tappeluita, raiskaus, varkaus...

Facebookin välityksellä järjestetty pikniktapahtuma aiheutti häiriöitä Turussa. Varsinais-Suomen poliisilaitoksen mukaan tapahtumapaikalle Kupittaanpuistoon tehtiin useita hälytystehtäviä.

Poliisin mukaan paikalla oli noin 2000-3000 henkilöä. Poliisin mukaan häiriötä ovat aiheuttaneet muun muassa autojen potkimiset, päihtyneet, tappelut, pahoinpitely, varkaus ja raiskaus sekä iso nuotio.

– Kun näin paljon ihmisiä on ollut liikkeellä, niin nujakointejakin sattuu.Kyllä tämä on ollut vilkas ilta poliisille, kertoo Sundqvist MTV3:n uutisille.

Paikalta on myös poistettu joitakin häiriötä aiheuttaneita alaikäisiä. Puisto jäi juhlijoiden jäljiltä hyvin roskaiseksi.

Sosiaalisen median kautta levitettävät tapahtumat yleistymässä

Alun perin Espanjasta lähtöisin olevat Botellón-pikniktapahtumat ovat yleistyneet viime vuosina myös Suomessa.

Tieto virallisesti organisoimattomista tapahtumista leviää nopeasti sosiaalisen median välityksellä. Kupittaanpuistossa olevan kokoontumisen piti ainakin Facebook-ilmoittautumisten mukaan muodostua Suomen suurimmaksi botellóniksi.

Botellón-piknikkiin ilmoittautui Facebookissa yli 10 000 ihmistä. Tapahtuman alkuperäinen Facebook-ilmoitus hävisi näkyvistä jo aiemmin tällä viikolla, kun kävi ilmi, että tapahtumakutsun jättäjiltä penätään vastuuta jos joitain ikävää tapahtuu.

Katso Simo Ahteen raportti Turusta (Kymmenen uutiset 17.6.2011)

Lue myös:

    Uusimmat