Mainos

Turun öljyvahinko hallinnassa

Öljyvuoto Turun Ruissalon vesialueella on saatu hallintaan. Palomestari Kari Alangon mukaan Ruissalon lähettyvillä on enää pienehköjä öljylauttoja, joita imeytetään kertakäyttöisiin öljypuomeihin. Työn kannalta tilanne on nyt selvästi parempi kuin edellisinä päivinä.

Edessä olevasta työläästä rantojen siivouksesta neuvotellaan viranomaisten kesken tänään. Turun ympäristötoimenjohtaja Mikko Jokinen sanoo, että periaatteessa puhdistus kuuluu kaupungille. Palolaitos haluaisi kuitenkin päästä omiin normaaleihin töihinsä, joten siivoukselle etsitään muitakin vaihtoehtoja.

Öljyvahinko ei ole rantojen likaantumisen lisäksi aiheuttanut merkittäviä vahinkoja esim. linnulle. Ruissalossa on kylläkin havaittu muutamia öljyn tahrimia kyhmyjoutsenia ja sinisorsia.

Fortum edelleen epäiltyjen joukossa

Poliisin alustavat tutkimukset Turun öljypäästön aiheuttajasta ovat valmistuneet. Niiden mukaan Fortumin Naantalin jalostamoa ei voida sulkea epäilysten ulkopuolelle. Rikoskomisario Martti Koivisto kertoo, että KRP:n rikoslaboratorion alustavan tutkimuslausunnon mukaan Fortumin osuutta öljykatastrofiin ei voida sulkea pois.

Naantalin jalostamo kertoi eilen, että sillä ei omien selvitystensä mukaan ole mitään tekemistä Ruissalon rantoja saastuttaneen öljypäästön kanssa. Koivisto korostaa, että tässä vaiheessa tutkimukset ovat kuitenkin kesken ja tulokset täsmentyvät myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.