Mainos

Turun musiikkijuhlilla 30 konserttia

Vuoden festivaaliksi valittu Turun musiikkijuhlat tarjoaa perjantaina alkavassa tapahtumasarjassa kolmisenkymmentä konserttia.

Festivaali koostuu vanhaan tapaan sarjoista, joissa kussakin on 3-4 konserttia. Perinteisten orkesteri-, resitaali-, kamarimusiikki- ja vanhan musiikin sarjat ovat saaneet nyt rinnalleen Severi Pyysalo -sarjan. Viime vuoden uutuus Jaakko Salovaara -sarja jatkaa myös tänä vuonna Turun musiikkijuhlilla.

Festivaalin taiteellinen johtaja, sellisti Martti Rousi pitää yhtenä kymmenvuotisen johtajakautensa suurena lottovoittona harvoin konsertoivan ruotsalaisen baritonin Håkan Hagegårdin ja pianisti Ralf Gothonin konserttia. Tosin hän muistuttaa, että Turun musiikkijuhlilla esiintyy nyt monia muitakin musiikkitaivaan maailman huippuja.

Rousi iloitsee, että mm. mezzosopraano Monica Groop, basso Matti Salminen, sopraano Päivi Nisula, pianisti Eero Heinonen, viulisti Leonidas Kavakos ja heidän lisäkseen monet muut tähdet konsertoivat Turussa.

Salzburgin kamariorkesteri on tunnettu kansainvälinen vieras. Lisäksi orkesterisarjassa esiintyvät myös mm. Oulun kaupunginorkesteri, Kuudennen kerroksen orkesteri ja Turun filharmoninen orkesteri.

Turun musiikkijuhlat on löytänyt myös uusia mielenkiintoisia esiintymisareenoita. Perinteisten konserttipaikkojen lisäksi musiikki soi nyt mm. Suomen Joutsenella, Köysiteatterissa, Turku Energian vanhassa turbiinihallissa, nuorisotila Säätämössä ja Turun ortodoksisessa kirkossa.

Musiikkijuhlien talous lepää nyt hyvin vahvalla pohjalla. Lipunmyynti on sujunut niin hyvin, että muutamissa konserteissa on enää hyvin niukasti paikkoja vapaana.

Festivaali alkaa perjantaina ja kestää 18. elokuuta saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.