Mainos

Turun musiikkijuhlien lippujen kysyntä ennätysvilkasta

Vajaan kuukauden kuluttua alkavien Turun musiikkijuhlien lippujen ennakkokysyntä on ollut ennätyksellisen vilkasta. Pietarin filharmonikoiden konsertti sekä kärkitason laulajattarien Soile Isokosken ja Monica Groopin konsertit ovat herättäneet eniten mielenkiintoa.

Liput ovat kysyttyjä myös Turun kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin konsertteihin. Niissä vuorottelevat kapellimestareina ja solisteina Olli Mustonen ja Sakari Oramo. Solistina esiintyy myös juhlien taiteellinen johtaja sellisti Martti Rousi. Musiikkijuhlien orkesterikonsertit jatkavat Mahlerin konserttien sarjaa. Tällä kertaa vuorossa on yhdeksäs sinfonia Leif Segerstamin johdolla.

Toiminnanjohtaja Alarik Repo viimeistelee juhlien järjestelyjä, jotka ovat edenneet suunnitellusti. Hän kertoo, että Turun musiikkijuhlilla on oma uskollinen kävijäkuntansa. Turun linnan pihalla esitettävät uudet projektit ovat tuoneet juhlille lisää vieraita. Tänä vuonna linnan pihalla nähdään jo viime kesänä esitetty Mozartin hauska pienoisooppera Sulhaset koetuksella. Se esitetään viisi kertaa. Musiikkijuhlilla kuullaan säveltäjien Paavo Heinisen ja Mikko Heiniön tilausteokset. Turun 39. musiikkijuhlien 7.-16.elokuuta teemana on Kuva ja sana musiikissa. Konsertteja on yhteensä 24. Turun musiikkijuhlasäätiö järjestää juhlat. Budjetti on 3,6 miljoonaa markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.