Mainos

Turun lentoliikenne pysähtyy sumuisina päivinä

Laskeutumisjärjestelmän uusiminen estää lentokoneiden laskeutumisen Turun lentokentälle sumuisella säällä.

Sumuinen sää ja matalat pilvet estävät lentokoneiden laskeutumisen Turkuun. Lentoliikenne kaupungissa sujuu tänä kesänä normaalisti vain hyvän sään aikaan, sillä lentokentän lähestymislaitteita uusitaan koko kesän ajan.

- Laskeutumisille määrättyjä sääminimirajoja on tiukennettu mittarilaskeutumisjärjestelmän asennustöiden vuoksi. Uusimistyöt eivät estä koneiden nousua, mutta käytännössä kun koneet eivät pääse laskeutumaan kentälle, eivät ne pääse lähtemäänkään, lentoaseman päällikkö Antero Mero kertoo.

Uusittava ILS-laskeutumisjärjestelmä on radiolähetinlaitteisto, joka antaa lähestyvälle lentokoneelle tiedot kiitotien keskilinjasta ja laskeutumiskulmasta. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön syyskuussa.

Meron mukaan uusimisajankohdaksi valittiin kesäkausi siksi, että tilastojen mukaan sää on kesällä Turun lentoasemalla hyvä.

Koneita on jouduttu ohjaamaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle muutamana päivänä toukokuussa ja kesäkuussa. Matkustajille järjestetään tarvittaessa bussikuljetus Helsingistä Turkuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.