Mainos

Turun lentoasemalla pommiuhka

Miesmatkustajalta löydettiin valkoista jauhetta sisältävä muovipussi, johon oli kirjoitettu sana "bomb". Alustavan tiedon mukaan kyse ei ollut räjähdeaineesta.

Turun lentoasemalla oli aamulla pommiuhka. Kööpenhaminaan ennen seitsemää lähdössä olleen koneen turvatarkastuksen yhteydessä tanskalaisen matkustajan matkatavaroiden joukosta löytyi pommiksi epäilty esine.

Turun poliisi otti teosta epäiltynä kiinni vuonna 1982 syntyneen tanskalaismiehen, ja lentokone matkatavaroineen tarkistettiin poliisikoirien avulla.

Poliisin tietojen mukaan kyse ei kuitenkaan ollut räjähdysaineesta, vaan todennäköisesti jonkinlaisesta kompostiaineesta. Pommiksi luultiin matkatavaroiden joukosta löytynyttä valkoista jauhetta sisältävää muovipussia, johon oli kirjoitettu englanninkielinen sana "bomb", eli pommi.

Poliisi uskoo teon taustalla olevan jonkinlaisen pilan. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, onko pilan takana joku toinen henkilö vai tanskalaismies itse.

Komisario Marko Heikkilä kertoi iltapäivällä, että katuvalta vaikuttavaa miestä on tarkoitus kuulla illalla tulkin välityksellä.

-Mies päästetään todennäköisesti jatkamaan matkaansa puhuttelun jälkeen. Asia kuitenkin varmistuu illan kuulusteluissa.

Heikkilän mukaan miestä ei ainakaan näillä näkymin epäillä rikoksesta, sillä tapaukselle ei ole löytynyt mitään rikosnimikettä.

-Mies ei uhannut aineella ketään, vaan aine oli ainoastaan hänen matkatavaroissaan, Heikkilä sanoo.

Välikohtauksen takia Kööpenhaminaan lähdössä ollut Blue1-lentoyhtiön kone myöhästyi useita tunteja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.