Mainos

Turun kaupunginteatterilla ranskalainen syyskausi

Turun kaupunginteatterin syksyn näytäntökausi tuo yleisön nähtäville muun muassa ranskalaista menestysfarssia, suomalaista kansankomediaa ja yhden operetin helmistä.

Turun kaupunginteatterin johtaja Ilpo Tuomarilan mielestä olennaisin on nyt Turussa kunnossa.
-Tahto ja halu tehdä teatteria on kiivas ja aina vain kiivastumaan päin, hän luonnehti.
Tuomarilan tulevaisuudentoiveista hartain oli se, että Turussa oivallettaisiin entistä paremmin mitä olla aidosti kulttuurikaupunki. Tuomarilan mielestä kaupunki on kohdellut päätöksenteossaan kulttuurilaitoksia kehnosti ja ymmärtämättä niiden vetovoiman merkitystä koko kaupungin imagolle.

Eurofarssi kantaesityksenä

Turun kaupunginteatterin ensi-iltasarjan alkaa 15. syyskuuta päänäyttämön Vaimoni Maurice -farssilla. Raffy Shartin kirjoittama ilottelu kertoo pyörityksestä johon herra Georges Audefey joutuu yrittäessään pitää sekä vaimonsa että rakastajattarensa. Vaimoni Maurice tuli ensi-iltaan vuonna 1998 Pariisissa, minkä jälkeen se on menestynyt useissa teatterissa eri puolilla Ranskaa.
Turun Maurice-ensi-ilta on samalla näytelmän kantaesitys Suomessa. Näytelmän ohjaa Pertti Sveholm.

Heikki Alholla jäähyväisrooliRanskalaisen kepeilyn vastapainoksi turkulaisnäyttämölle saapastelevat marraskuussa Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle. Bertolt Brechtin ja Hella Wuolijoen klassikossa Iso-Heikkilänä tekee jäähyväisroolinsa Heikki Alho. Hänen tyttärenään esiintyy Laura Malmivaara ja renki-Kallena Sfefan Karlsson.
Suuren näyttämön ensi-illoista etukäteen suosituin on ollut yhteistyössä Turun konservatorion kanssa toteutettu operetti Mustalaisparoni. Johann Straussiin säveliä kuullaan syyskuun lopusta alkaen kahdeksana iltana.

Romeo ja Julia nykyajassaKevätkaudelta syksyyn kaupunginteatterin näyttämöillä jatkavat Sopukan Yhden tuska on toisen show ja päänäyttämön Buddy Holly Story.
Sopukan uutuutena nähdään nykyaikaan tuotu Romeo ja Julia. Fiikka Forsmanin ohjaaman Shakespeare-tulkinnan ensi-ilta on 3. marraskuuta.
Lasten kestosuosikkien Viirun ja Pesosen lisäksi nuorimmalle teatteriyleisölle tuodaan tarjolle tuttu satu Pekka Töpöhännästä. Töpöhäntää esittää Antti Majanlahti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.