Mainos

Turun kaupunginjohtaja sallisi Kanervalle jatkon valtuustossa

Nova-jutussa ehdollisen tuomion saanut Ilkka Kanerva jätti Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtajan tehtävän. Ilkka Kanerva oli paikalla Varsinais-Suomen liiton lehdistötilaisuudessa Turussa maanantaina 23. huhtikuuta 2012.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell antaisi Ilkka Kanervan(kok.)jatkaa kaupunginvaltuustossa huolimatta käräjäoikeuden tuomiosta.

Randell antaa tänään Turun kaupunginhallitukselle esityksen, jossa kaupunginvaltuutettu Kanervan tilanne merkittäisiin vain tiedoksi.

Turun kaupunginvaltuusto puolestaan käsittelee Ilkka Kanervan jatkoa valtuustossa ensi maanantaina.

- Harkintavalta kuuluu lopulta kaupunginvaltuustolle. Harkintaan pitää tietysti sisällyttää myös se, onko Kanervalla edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä. Mutta jos katsoo käräjäoikeudessa äänestyksessä syntynyttä päätöstä, asia on varsin vaikea ja muodostaa varmasti ennakkopäätöksen, jota eri oikeusasteet tulevat käsittelemään, Randell huomauttaa.

Kokoomuksen kansanedustaja, entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva tuomittiin viime kuussa vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.