Mainos

Turun ja Liedon ryöstöjutuissa toistakymmentä syytettyä

Suuresta arvokuljetusryöstöstä Turussa ja arvokuljetuksen ryöstön yrityksestä Liedossa on nostettu syytteet. Syytteitä on yhteensä kaksikymmentä, seitsemän henkilöä sai syytteen molemmista rikoksista.

Arvokuljetusauton ryöstö Turussa toi syytteet kahdeksalle törkeästä ryöstöstä. Autoon iskettiin Suomen Pankin Turun-konttorin pihalla viime vuoden helmikuussa. Neljä syytetyistä on suomalaisia, kolme ruotsalaisia ja yksi virolainen.

Arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä Liedossa viime lokakuussa syytetään yhtätoista henkilöä. He ovat syytteessä törkeästä ryöstön yrityksestä. Heidän lisäkseen yksi henkilö on syytteessä avunannosta törkeään ryöstön yritykseen.

Liedossa ryöstöä aikoneista viisi on suomalaisia, viisi ruotsalaisia ja kaksi virolaisia. Kuutta heistä syytetään myös törkeästä ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta.

Kaksi syytetyistä oli töissä arvokuljetusyhtiössä, jonka autoihin kopla iski.

Tapausten oikeuskäsittely alkaa syyskuussa Turun vankilassa. Suuressa jutussa on poikkeuksellisesti kolme syyttäjää, valtakunnansyyttäjä Mika Illman ja kihlakunnansyyttäjät Kai Selander sekä Petri Vaaja.

Iskut valmisteltiin huolellisesti

Kolme miestä ryösti arvokuljetusauton Turussa Suomen Pankin konttorin pihalla 19. päivä helmikuuta 2007. He saivat saaliikseen yli miljoona euroa.

Koplaa ei saatu verekseltään kiinni, mutta poliisi pääsi sen jäljille. Poliisi sai selville, että uutta arvokuljetusryöstöä yritetään lokakuun viimeisen päivän yönä Liedossa.

Poliisi oli valmistautunut ryöstöyritykseen ja sai suurimman osan iskua yrittäneistä kiinni tapahtumapaikalta. Kaksi miestä pääsi pakenemaan, mutta heidät ja iskuun osallistumattomia koplan jäseniä otettiin kiinni myöhemmin.

Tutkinnanjohtaja Teijo Ristolan mukaan kopla valmistautui huolella molempiin keikkoihin. Turun ryöstön valmisteluihin kului yli 100 000 euroa, ja Liedossa ryöstöä harjoiteltiin kymmenen kertaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.