Mainos

Turun Hesburgerissa lakkoiltiin luottamusmiehen tueksi

Turkulaisen Antintalon Hesburgerin työntekijät marssivat tänään aamupäivällä ulos työpaikaltaan. Lakon syynä oli pääluottamusmiehen työsuhteen purkaminen. Noin 20 Hesburgerin työntekijää ilmoitti, että he palaavat töihin vasta kun työnantaja ottaa pääluottamusmiehen takaisin.

Lakko ehti kestää vajaat kuusi tuntia. Pääluottamusmies jtkaa Hesburgerin palveluksessa, mutta hänet siirrettiin keskusvarastolle toisiin työtehtäviin.

Hotelli- ja Ravintolahenkilökunnan Liiton mukaan pääluottamusmies on ajanut työntekijöiden etua ja ollut mukana rakentamassa luottamusmiesorganisaatiota. Hän on puuttunut myös työsuojelullisiin ongelmiin, joista mm. työsuojelupiiri on huomauttanut.

Työtaistelu on sikäli erikoinen, että ulosmarssi hampurilaispaikasta on Suomessa ilmeisesti ennenkuulumatonta. Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan liiton lakimies Mikko Vartiainen ei muista, että hampurilaisravintolan työntekijät olisivat aiemmin marssineet ulos työpaikaltaan, joskin joitakin kertoja kiistat ovat kärjistyneet lähelle työtaistelua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.