Mainos

Turun demarit hukkasivat olutmiljoonat

Turun sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön kunnallistoimikunta ei pystynyt antamaan järjestön edustajistolle luotettavaa selvitystä Ruisrockin oluenmyynnin yhteydessä kadonneista lähes kahdesta miljoonasta markasta.

Sunnuntai-iltana pidetyssä kiihkeässä kokouksessa vaadittiinkin eroa kunnallisjärjestön ylimmälle johdolle, mutta mahdolliset erottamiset tulevat esille vasta marraskuussa pidettävässä kokouksessa.
Ruisrockin ruoka- ja juomamyynnistä vastasi 90-luvun alkupuolen ajan Turun SDP:n kunnallisjärjestön ja Turun musiikkijuhlasäätiön sopimuksen mukaisesti Turun työväenyhdistyksen tuki ry. Sittemmin yhdistystä alettiin epäillä siitä, että se oli tulouttanut myynnistä musiikkijuhlasäätiölle vähemmän kuin sopimus edellytti.

Kaksi miljoonaa puuttuu

Alkusyksynä tehdyssä erityistilintarkastuksessa todettiin, että tulouttamatta jäi vuosina 1991-96 vajaat kaksi miljoonaa markkaa. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jorma Hellsten ei osannut sunnuntaina sanoa, mihin rahat ovat kadonneet. Hän vakuutti kuitenkin, että joka markka on käytetty jäsenistön hyväksi.
Kokouksessa tehtiin kaksi esitystä. Toisessa ehdotettiin, että asiaa asetetaan tutkimaan viisihenkinen toimikunta. Toisessa esityksessä vaadittiin, että Ruisrockin sotkuissa mahdollisesti syytteitä saavat henkilöt pidättäytyvät kunnallisista luottamustehtävistä.

Tiukasti sääntöjä tulkitseva puheenjohtaja ei hyväksynyt ehdotuksia äänestykseen, koska sääntöjen mukaan esityksiä tällaisissa asioissa voi tehdä vain kunnallistoimikunta. Ehdotukset lähetettiinkin puheenjohtajan nuijankopautuksella ja yleisön buuaushuutojen saattamina jutussa epäilyksen alaisena olevan kunnallistoimikunnan valmisteltavaksi.

Sotkuja tutkiikin kunnallisjärjestössä edelleen kunnallistoimikunta, vaikka kokouksessa juuri sitä pidettiin jäävinä tähän tehtävään. Demarien Ruisrock-juttuja tutkivat myös veroviranomaiset ja poliisi. Poliisin arvioin mukaan kuulustelukierroksessa menee aikaa parisen viikkoa, ja vuoden loppuun mennessä asia olisi valmis mahdolliseen syyteharkintaan.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.