Mainos

Turun buddhalaistemppeli sytytettiin tahallaan

Tulipalo oli tuhota rakenteilla olevan buddhalaistemppelin viime yönä Turun Moisiossa. Poliisin mukaan noin kello kahden aikaan alkanut palo on tahallaan sytytetty. Tekijästä ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

- Uusi isku oli surullinen yllätys, kertoo Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunnan varapuheenjohtaja Ari Vuokko.

- Ajattelimme ensin, että kyseessä on nuorison hölmöily, mutta nyt kallistumme enemmän siihen, että kyseessä on viharikos.

Vuokon mukaan vain palokunnan nopea toiminta esti koko temppeliä palamasta.

- Yksi seinä on revitty auki, kantavia rakenteita ja kattotuoleja on tuhoutunut, Vuokko listaa.

Temppelillä tehtiin ilkivaltaa myös viikko sitten. Tuolloin rikottiin alttari ja seinille ripustettuja kankaita oli yritetty polttaa.

Yhdyskunta aloitti temppelin rakentamisen viitisen vuotta sitten. Kyseessä on ensimmäinen varta vasten temppeliksi tarkoitettu rakennus Suomessa. Työ edistyy hitaasti, koska rakentaminen rahoitetaan avustuksilla. Yhdyskuntaan kuuluu muutama sata perhettä.

Kaikkiaan buddhalaisia on Suomessa arviolta pari tuhatta. Buddhalaiset pyrkivät kehon, puheen ja mielen vapauteen. Keskeinen toimintatapa on mietiskely eli meditaatio.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.