Mainos

Turpeen tarve kasvussa

Energiaturpeen kysyntä kasvaa voimakkaasti lähivuosina. VTT:n arvion mukaan turvetuotantoalueita tarvitaan vuoteen 2020 mennessä noin 78 000 hehtaaria. Uutta tuotantoalaa tästä pinta-alasta on noin 61 000 hehtaaria, kun otetaan huomioon samaan aikaan tuotannosta poistuvat lähes 44 000 hehtaaria.

Suurimmat lisäystarpeet ovat Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pirkanmaan, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Kymmenessä Suomen maakunnassa turve on polttoainemarkkinoiden merkittävin polttoaine.

VTT:n mukaan energiaturpeen kysyntä kasvaa vuosien 2010-2020 aikana 31 terawattitunnin tasolle vuodessa. Viime vuosina turvetta on käytetty 17-27 terawattituntia eli 5-8 prosenttia Suomen primäärienergian kulutuksesta.

Tiedot käyvät ilmi VTT:n Turveteollisuusliitolle tuottamasta selvityksestä. Tuotantoalojen kasvun tarpeen taustalla on kotimaisen energian lisääntynyt tuotantotarve.

VTT:n mukaan on huomattava, että arvioissa ei ole huomioitu liikennepolttoaineena käytettävän biodieselin tuotannon edellyttämää puun ja turpeen tarvetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.