Mainos

Turmakopterin rekisteröimät tiedot tutkitaan Suomessa

Ilmavoimat avustaa virolaistutkijoita mustan laatikon tietojen selvittämisessä. Elokuussa Tallinna edustalle uponneen kopterin hylky on yhä Tallinnassa.

Copterlinen mereen syöksyneen turmakopterin tallentimesta eli mustasta laatikosta avattuja tiedostoja tutkitaan parhaillaan Suomessa. Onnettomuuden virolaisjohtoinen tutkintalautakunta on saanut Ilmavoimilta virka-apua, ja työ on käynnissä Kuoreveden Hallissa ilmavoimien koelentokeskuksessa.

Suomalaisomistuksessa oleva helikopteri syöksyi mereen 10. elokuuta Tallinnan edustalla. Onnettomuudessa kuoli 14 ihmistä.

Meren pohjasta nostettu kopterin hylky on edelleen Tallinnassa.

Purettu data lukukelpoista

Tallentimen 80 muuttujan tietojen perusteella koetetaan selvittää tuhoisan lennon tapahtumien järjestys. Mahdollisesti päästään myös jäljille siitä, mikä aiheutti onnettomuuden.

- Purettu data on kaikki lukukelpoista, sanoo tutkintalautakuntaan nimetty Suomen edustaja, erikoistutkija Hannu Melaranta Onnettomuustutkintakeskuksesta.

Lennonarvotallentimesta purettu data pystytään lukemaan ilmavoimien koelentokeskuksen laitteistolla.

Itse musta laatikko on parinkymmenen sentin levyinen, noin 40 sentin pituinen ja noin 25 sentin korkuinen esine. Sen sisällä on kaksi muistikorttia, joista toisessa on kopterin järjestelmistä tullut tieto ja toisessa on ohjaamonauhoittimen ääni.

Onnettomuuden tutkintalautakunta antaa väliraporttinsa 10. tätä kuuta Tallinnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.