Mainos

Turmakoneessa oli todennäköisesti Suomen kansalainen

Suomalaisuhrin henkilöllisyyden varmistaminen vienee vielä useita päiviä. Venäjälle on julistettu huomiseksi maansuru.

Venäläiset ja ukrainalaiset asiantuntijat alkoivat tänään tutkia Ukrainan lento-onnettomuutta, joka vaati 170 ihmisen hengen. Venäläiskoneessa oli lentoyhtiön mukaan myös Suomen kansalainen, todennäköisesti mies.

Uhrin henkilöyden varmistamiseen kuluu todennäköisesti useita päiviä. Suomen viranomaiset ovat olleet yhteydessä hänen omaisiinsa.

Venäläisen Pulkovo Airlinesin Tu-154-koneessa oli tiettävästi ainakin viisi ulkomaalaista: suomalaisen lisäksi kaksi saksalaista, yksi ranskalainen ja hollantilainen.

Kaikki matkustajat ja miehistö kuolivat, kun Anapasta Etelä-Venäjältä Pietariin matkalla ollut kone putosi lähellä Donetskia eilen. Matkustajista 45 oli lapsia. Suurin osa uhreista oli ollut viettämässä kesälomaa Mustallamerellä.

Järkyttyneitä omaisia kuljetettiin tänään Pietarista turmapaikalle Kaakkois-Ukrainaan. Heitä varten kannettiin tuoleja ja telttoja läheiselle kukkulalle. Paikalle kutsuttiin myös pappeja, jotka yrittivät lohduttaa perheenjäsenensä menettäneitä. Liput oli laskettu puolitankoon ja Venäjälle julistettiin maansuru huomiseksi.

Onnettomuuden syiden odotetaan selviävän, kun lentotietoja tallentavat niin sanotut mustat laatikot on saatu purettua. Syyksi epäillään huonoa säätä, salamaniskua ja inhimillistä virhettä.

- Kuulimme kovaa jylinää. Sitten näin koneen alkavan menettää korkeuttaan. Se keikkui hetken ilmassa ja rysähti sitten alas. Kaikki tapahtui noin kymmenessä sekunnissa, kuvaili eräs silminnäkijä Venäjän televisiossa.

Venäjän viranomaiset kertoivat varoittaneensa lentäjiä myrskystä useampaan otteeseen. Koneessa syttyi ilmeisesti myös tulipalo ennen kuin se syöksyi maahan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.