Mainos

Turmakoneen putoamissyy yhä epäselvä

Maanantaista American Airlinesin lentoturmaa tutkivat viranomaiset ovat yhä ymmällään.

Kone näyttää hajonneen ilmassa, sillä sen sivuperäsin ja vakaaja löytyivät merestä noin kilometrin päästä turmapaikalta. Myös suuri siivenkappale on löytynyt merestä, ja molemmat moottorit irtosivat koneesta.

Tutkijoiden pääkysymykseksi on noussut, miksi kone hajosi ilmassa niin täydellisesti.

Airbus A-300-kone oli ilmiselvästi vaikeuksissa jo pari minuuttia nousun jälkeen. Joidenkin tietojen mukaan American Airlinesin lento 587 olisi joutunut edellä nousseen koneen aiheuttamaan turbulenssiin. Yleisimmin turman syyksi veikataan edelleen moottorivikaa tai räjähdystä. Terrorismiakaan ei ole vielä suljettu pois tutkimuksissa.

Koneen toinen, ohjaamokeskusteluja nauhoittava musta laatikko löytyi jo maanantaina. Nauhalla kuuluu tutkijoiden mukaan kovaa kolinaa kahdesti, ennen kuin lentäjät menettivät koneen hallinnan.

Toinen, lentokoneen laitteistoja seuraavaa nauhuri löydettiin eilisiltana, mutta se on kärsinyt ainakin jonkin verran vaurioita törmäyksessä.

Dominikaaniseen tasavaltaan matkalla ollut kone syöksyi New Yorkin Queensin alueelle. Kaikki koneessa olleet 265 ihmistä menehtyivät. Myös maassa kuoli useita ihmisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.