Mainos

Turmakoneen mustia laatikoita tutkitaan

Espanjalaisviranomaiset ovat aloittaneet Madridin lentoturman tutkinnan. Madridin turmakoneen mustat laatikot on löydetty ja ne on viety tutkittavaksi.

Eilen Madridissa sattuneessa tuhoisassa lentoturmassa kuoli 153 ihmistä, kertoo Espanjan liikenneministeri Magdalena Alvarez. Turmasta selvisi vain 19 ihmistä, jotka kaikki loukkaantuivat. Alvarezin mukaan koneessa oli yhteensä 172 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Lentoyhtiön Spanair kertoi hieman viranomaisia suuremman matkustajamäärän. Sen mukaan koneessa oli yhteensä 175 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Yhtiö on julkaissut verkkosivuillaan listan lennon matkustajista.

Espanjassa kolmen päivän suruaika

Espanjan hallitus on julistanut maahan kolmen päivän suruajan Madridin eilisen lentoturman johdosta.

Liikenneministerin mukaan syynä onnettomuuteen näyttää olleen nousussa tehty virhe. Espanjalaisviestimien mukaan taas lentokoneen oikea suihkumoottori syttyi lähdössä tuleen.

Koneessa kymmeniä lapsia

Turmakoneen matkustajien joukossa oli 22 lasta, joista kaksi alle 2-vuotiaita.

Kone oli 15 vuotta vanha ja se oli ostettu Korean Air-lentoyhtiöltä yhdeksän vuotta sitten. Sille oli tehty huolto aikaisin tänä vuonna.

Madridin lentokentällä turman uhrien perheenjäsenet ja läheiset ohjattiin omiin tiloihinsa, joissa heitä auttamassa oli pappeja ja psykologeja. Suuri joukko omaisia odotti hätääntyneenä tietoja läheisistään koneen määränpäässä Las Palmasin kentällä.

Spanair on Espanjan toiseksi suurin lentoyhtiö, joka on SAS-yhtiön omistuksessa. SAS on ilmoittanut pitävänsä turmasta tiedotustilaisuuden tänään puoliltapäivin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DN)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.