Mainos

Turmakoneen matkustaja häkeltyi: Meille valehdeltiin

San Franciscon turmakoneessa matkustanut Lee Jang Hyung häkeltyi eilisestä lento-onnettomuudesta.

Hän kuuli heti laskeutumisen jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan kone oli laskeutunut turvallisesti maahan. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa käynyt.

Perheensä kanssa matkustanut Hyung kertoo ABCNewsille, että lentomatkustajia ei edes varoitettu hätälaskusta.

– Vain muutamaa minuuttia ennen laskeutumista katsoin ulos lentokoneen ikkunasta ja tajusin, että koneen kulma oli oudosti kallellaan. Yhtäkkiä koneen perä osui maahan ja sitten kone pompahti ylös, ja sitten kuului pam. Kone osui uudelleen maahan. Paine oli valtava.

– Näin, miten laukut putosivat alas, jolloin kone vähitellen pysähtyi. Kone laskeutui ilman varoitusta, yhdessä vaimonsa ja lapsensa sekä appivanhempiensa kanssa matkustanut Hyung sanoi ABCNewsille.

Koneen laskeutumisen jälkeen Korean kansalainen Hyung todella hämmästyi lentokoneen henkilöstön ilmoituksesta.

– Kuulimme ilmoituksen, jonka mukaan sanottiin, että kone oli laskeutunut turvallisesti maahan ja kaikkien piti pysyä paikoillaan, Hyung toteaa.

Pian laskeutumisen ja happinaamarien laiton jälkeen mies huomasi kuitenkin koneen ikkunasta savua ja tulta.

– Liekit levisivät, ja savua alkoi tulla koneen sisälle. Otin vaimoni ja poikani ja juoksimme poistumisoville.

Tämän jälkeen he pääsivät pian turvallisesti laskemaan pelastusliukumäestä ulos, ja myös muuta matkustamoväkeä evakuoitiin.

Soulista Etelä-Koreasta tulleen lentokoneen laskeutuminen San Franciscon kansainväliselle lentokentälle epäonnistui eilen illalla Suomen aikaa. Asiana Airlinesin Boeing 777 -kone takaosa iskeytyi kiitorataan koneen laskeutuessa.

Lentoyhtiön mukaan kone oli seitsemän vuotta vanha, eikä siinä ei ollut teknisiä ongelmia. Onnettomuudessa sai surmansa kaksi ihmistä ja noin 180 loukkaantui. Koneessa oli reilut 300 ihmistä. Viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.