Mainos

Turkuun puuhataan Paavo Nurmi -monumenttia

Paavo Nurmen perinneyhdistys ehdottaa, että Turkuun pystytettäisiin Paavo Nurmi -monumentti. Ehdotuksen mukaan monumentin tulee ilmentää suomalaisuutta ja pienen kansan mahdollisuuksia tuottaa myös kansainvälisesti lahjakkaita ihmisiä.

Monumentin suunnittelu tapahtuisi kansainvälisenä kilpailuna. Varojen hankinta hanketta varten on tarkoitus käynnistää ensi vuoden aikana. Rahoitusta pyritään saamaan myös EU:lta.

Monumenttiin on tarkoitus kaivertaa kaikkien Paavo Nurmen kilpailujen tulokset. Niitä oli hänen 20 vuotta kestäneellä urallaan yhteensä 364, joista hän voitti peräti 308 kilpailua. Perinneyhdistys uskoo, että oikein toteutettuna monumentista tulee turkulaisille, suomalaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille ainutlaatuinen vierailu- ja virkistysalue.

Lisäksi Paavo Nurmen perinneyhdistys ryhtyy ensi vuonna selvittämään Paavo Nurmi -tutkimuksen lisäämistä. Tähän uskotaan nyt olevan entistä paremmat mahdollisuudet, koska yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Turun yliopiston vararehtori apulaisprofessori Pentti Kosonen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.