Turkulaiskoiran kohtalo sai julkistamaan nimiä Facebookissa

Facebookin kohutun eläinsivuston perustaja Juha hyödyntää eläinrakkaiden vihanpurkauksia, jotta eläinrääkkääjät luopuisivat lemmikeistään. Sähköpostitse antamassaan haastattelussa hän kertoo olevansa ihan tavallinen kansalainen, jonka kannanotosta tulikin vähän suurempi ja laajempi juttu.

"Turun käräjäoikeus teki uskomattoman päätöksen, jossa viisi tuntia kidutettu Muffe-koira määrättiin palautettavaksi omistajalleen. Tämä oli niin älytöntä, että tein Facebookiin "Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle" -sivuston.

Tarkoituksena oli vastustaa tehtyä päätöstä siten, että syyttäjä valittaisi asiasta hoviin. Syyttäjä on nyt valittanut hovioikeuteen, ja odotamme että sieltä tulisi ankarampi tuomio. Muffen kannalta sillä ei sinänsä enää ole merkitystä, kiitos Turun eläinsuojeluyhdistykselle sekä poliisille. Muffe on päässyt uuteen hyvään kotiin. Jos Muffe olisi joutunut kiduttajan haltuun, oli yhtenä tarkoituksena hakea se sieltä pois. Onneksi tähän ei tarvinnut lähteä.

Taustoiltani olen ihan tavallinen kansalainen, jonka kannanotosta tulikin sitten vähän suurempi ja laajempi juttu. Olen tehnyt yhteistyötä mainosalan ihmisten kanssa toistakymmentä vuotta, ja elelen ihan normaalia arkea.

Oikeuden ottaminen omiin käsiin ei ole hyvä juttu, vaan meidän tulisi luottaa poliisiin, syyttäjään sekä oikeuslaitokseen. Aina oikeus ei kuitenkaan tapahdu, jolloin kansalaiset haluavat oikeutta toisella tapaa.

"Nimien julkaisussa ongelmia"

"Sivustolla olevat tappouhkaukset ovat pitkälti äkkipikaisuuksissaan kirjoitettuja. En usko, että kukaan oikeasti tekisi mitään niin tyhmää. En missään tapauksessa hyväksy tällaista, ja uhkaukset poistetaankin sivustolta. Kantaa tulee ottaa, ja meteliä saa pitää, mutta jos mennään asiattomuuksiin, siitä ei varmastikaan ole hyötyä eläimille.

Nimien ja kuvien julkaisemissa on tietenkin omat ongelmat, ja niiden kanssa tuleekin hieman käyttää harkintaa. Jos dementoitunut ihminen jättää eläimen ilman hoitoa, en näe tarpeelliseksi julkaista tällaisia tietoja.

Sivusto pyörii yhden ihmisen varassa, mutta nykyiseltään on jo paljon ihmisiä jotka auttavat muun muassa oikeuden päätösten hankinnassa.

Takana ei siis ole mitään ryhmää, vaikka useammalle ihmiselle olisi kuitenkin tarvetta. Sivun seuraaminen ja sähköposteihin vastaaminen on välillä aika työläistä."

Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle -sivustolla on yli 57 000 jäsentä.

Katso Nina Rahkolan juttu

Lue myös:

    Uusimmat