Mainos

Turkulainen jäätelökauppias tarjosi tötterön kaikille eskarilaisille – "Mä olen odottanut tätä jo pari viikkoa!"

1:46

Turun kauppatori täyttyi eilen aamupäivällä pienistä esikoululaisista. Oli laulua, hihitystä – ja jokaisella ikioma jäätelöpallo. Tämän ilon mahdollisti turkulainen jäätelökioskin omistaja, Maarit Helin, joka jo toisen kerran tarjosi jäätelöt jokaiselle kaupungin esikoululaiselle.

– Mä olen odottanut tätä jo ehkä pari viikkoa, kertoo jäätelöpalloa helteessä nauttiva Roosa.

Tori täyttyi aamukymmenen aikaan pienistä, kesän jälkeen koulutielle lähdössä olevista lapsista heijastinliivit päällään. Helin sanoo, että viime vuonna hänen ehdotustaan pidettiin hulluna.

– Tiedäthän sinä, että niitä esikoululaisia on sitten 1300? Minä sanoin, että ei haittaa.

Hersyvä jäätelönmyyjä saa lapsilta lauluja, kiitoksia ja myös sen kaikkein tärkeimmän: sellaista iloa, mitä on vaikea sanoin edes kuvailla.

– Tämä on kaikilla mittareilla niin palkitsevaa, että tätä tekee aivan tosi mielellään. Niin kauan, kun tämä kiska minulla on, niin joka vuosi tarjoan eskarilaisille jädet, hän lupaa.

Jäätelöstä nauttivat myös toiseksi viimeistä eskaripäivää viettävät Isabella ja Nelli. Tytöt kertovat olevansa parhaita ystävyksiä, mutta koulutielle lähdetään eri kouluihin. Ystävykset varmasti kuitenkin näkevät silti tulevaisuudessakin.

– Meidän äiskillä on yhteydet toisistaan, tytöt kuitenkin iloitsevat.

Osa esikoululaisista sai Turun torilla jäätelöpallonsa tänään.

1:43

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.