Mainos

Turku kilpailuttaa Ruisrockin ja musiikkijuhlien järjestelyt

Kunnallisen Ruisrockin 30-vuotinen taru on lopussa. Turun kaupunki kyllästyi Ruisrockin miljoonatappioihin ja päätti kilpailuttaa festivaalin järjestelyt ja samalla kilpailutettiin myös musiikijuhlasäätiön järjestämät klassisen musiikin juhlat.

Ruisrock

Tavoitteena on löytää taloudellisesti kestävä ratkaisu. Päätös järjestäjistä pitää tehdä nopeasti, sillä esiintyjäkiinnitykset ja sponsorisopimukset on solmittava näinä päivinä.

Viime kesän Ruisrock oli monessa suhteessa historiallinen. Festivaali täytti 30 vuotta ja varmasti viimeisen kerran se järjestettiin kunnallisena, sillä tappiota kertyi yli kolme ja puoli miljoonaa markkaa. Turun kaupunginhallitus kyllästyi viime vuosina kertyneeseen yli 6 miljoonan velkataakkaan ja päätti kilpailuttaa myös miltei tappiottamat Turun musiikkijuhlat samaan syssyyn.

-Molemmat juhlat on Turulle oikein tärkeitä ja kaupunginhallitus varmasti tulee lähtemään siitä, että sekä musiikkijuhlat että Ruisrock saataisiin tulevaisuudessakin, uskoo Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kokoomuslainen Kaija Hartiala. Määräaikaan mennessä saatiin 7 tarjousta.

Kaupungin kokonaan omistama musiikkijuhlasäätiö on mukana vain klassisen festivaalin tarjouskisassa. Ruisrockille säätiö tarjoaa Roskilden mallia. -Kaupunki jollain tavalla ankkuroi sen omaan organisaatioonsa, ja pyytää mukaan kenties jotain yrityksiä, niin Ruisrockin tulevaisuus olis taattu sitä kautta, arvelee Turun musiikkijuhlasäätiön toiminnanjohtaja Alarik Repo.

Ohjelmistot auki

Malli ei ole saanut kannatusta, sillä päättäjät pelkäävät sitoutua lisää taloudellisiin vastuisiin. Nyt haetaankin teollisuudesta tuttua alihankintamallia. Ensi kesää ajatellen nyt on jo kiire sopia ohjelmistosta ja sponsorirahoista.

Alarik Revon mukaan Turun musiikkijuhlasäätiö saa tavallisesti ohjelmistonsa lähestulkoon valmiiksi jo vuodenvaihteessa. Suuria megakonsertteja järjestänyt Well Done Productions tähtää ensi kesänä laajemminkin festivaalijärjestäjäksi ja on mukana Turun tarjouskisoissa, kertoo Johan Hollsten Well Done Productionsista.

-Me selvitään pienemmillä hallintokuluilla, kun ei ole yhtä festivaalia varten yhtä organisaatiota läpi vuoden. Meillä on suurimman tukkujärjestäjän hankintaedut. Jos Turun musiikkijuhlien järjestäjäksi tulee Well Done, festivaalien ajankohta ainakin muuttuu pois elokuulta, lupaa Hollsten.

Ruisrockin profiili saattaa kutistua suomalaiseksi, kun riskejä halutaan joka tapauksessa välttää. Tarjouskilpailu ratkeaa lähiviikkojen aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.