Mainos

Turku julisti maahan joulurauhan

Suomeen on jälleen julistettu perinteinen joulurauha Turun Brinkkalan talon parvekkeelta. Joulurauha julistetaan nykyään myös monissa muissa Suomen kaupungeissa.

Joulurauha

Turun kaupungin kansliapäällikkö Jouko Lehmusto luki julistustekstin Brinkkalan talon parvekkeelta. Vanhalle Suurtorille oli kerääntynyt tuhansia turkulaisia kuulemaan julistusta ja virittäytymään joulun tunnelmaan.

Tilaisuus alkoi puoli kahdeltatoista Laivaston soittokunnan ja Mieskuoro Laulun Ystävien tahdittamana. SPR:n Turun osasto innosti yleisöä laulamaan jakamalla 5 000 arkkia joululaulujen sanoja. Äänen kirkastamiseksi Porthanin patsaan luona tarjoiltiin ilmaista glögiä. Kolmea minuuttia vaille 12 soittokunta ja yleisö kajauttivat "Jumala ompi linnamme".

Tuomiokirkon kellojen lyötyä puolen päivän lyönnit Lehmusto levitti juhlallisesti pergamentin auki ja luki julistuksen suomeksi ja ruotsiksi. Julistus tulkattiin viittomakielelle. Tilaisuus päättyi Maamme-lauluun ja Porilaisten marssiin.

Yleisradio lähetti ohjelman suorana satelliitin kautta kaikille Euroopan yleisradioliiton EBU:n jäsenmaille. Joulurauha julistetaan nykyään myös monissa muissa Suomen kaupungeissa, mutta Turussa perinne juontaa satojen vuosien taakse.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.